Foto

Lup si recidivisté schovali na strom

Dvojici zlodějů zadrželi policisté přímo při činu

Autor: Petr Novák pátek 25. října 08:58 , aktualizace 09:05

Krádež Vazba Vloupání Zadržení pachatele


     V pátek 18. října kolem půl čtvrté ráno se dvojice mužů vloupala v Plzni do zaparkovaného vozu Volkswagen Passat, z jehož zavazadlového prostoru odcizili společenské oblečení, jako například saka, kabáty nebo šaty.

     Ukradené věci si zloději schovali na strom, aby se pro ně mohli později vrátit, a pokračovali za dalším lupem. O pouhou čtvrthodinu později vnikli tito muži do sklepních prostor jednoho bytového domu v Plzni, odkud si chtěli odnést několik jízdních kol.

     To se jim ovšem nepodařilo, jelikož byli vyrušeni jedním z nájemníků. Když se pokusili z místa utéct, v podstatě vběhli do náruče před domem čekajícím přivolaným policistům, kteří oba muže zadrželi.

     Obvinění muži nejsou, co se týká majetkové trestné činnosti, žádní nováčci. Oba mají na svědomí několik dalších krádeží, za které jim bylo v letošním roce sděleno podezření. Jednalo se například o krádež v prodejně s drogistickým zbožím, kdy si mladší z obviněných mužů z obchodu odnesl několik parfémů.

     "Policejní komisařka Městského ředitelství policie Plzeň zahájila trestní stíhání dvou mužů ve věku 37 a 38 let, které obvinila ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže a pokračujícího trestného činu poškození cizí věci.
     Oba obvinění jsou stíháni vazebně a v případě prokázání viny jim hrozí až tři roky odnětí svobody,"
uvedla k případu tisková mluvčí policie.

Foto PČR

Porsche Plzeň

Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o. je 100% dceřiná společnost rakouské firmy Porsche Inter Auto se sídlem v Salzburgu, jejímž vlastníkem je společnost Porsche Holding Salzburg.