Foto

Ukradli vám v Plzni kolo, koloběžku či buggy, vykradli vám auto, sklep či prodejnu?

Devatenáctiletá dívka s dvojicí mužů kradli doslova vše, co jim padlo pod ruce

Autor: Petr Novák středa 14. srpna 14:13 , aktualizace 14:16

Krádež Vloupání Zadržení pachatele

Partner článku – Ecocity taxi


     Policistům se nyní podařilo ukončit řádění teprve devatenáctileté dívky, osmadvacetiletého muže a čtyřicetiletého muže, kteří se zaměřovali na krádeže elektrokoloběžek, elektrokol, jízdních kol a dalších věcí, přičemž způsobili škodu v celkové hodnotě převyšující 700 tisíc korun.

     Tyto osoby páchaly trestnou činnost na území města Plzně od února do března a kradly doslova vše, co jim přišlo pod ruce. 

     Dívka nejprve kradla v týmu s osmadvacetiletým mužem. "Jednalo se o elektrokoloběžky, sladkosti z kiosku, jízdní kola ze sklepních kójí nebo například i svazek devatenácti klíčů z recepce jednoho penzionu. Několikrát se také vloupali do zázemí prodejny s potravinami, kde nic neodcizili, ale způsobili velkou škodu poškozením dveří nebo interiéru," popsala nám řádění pachatelů mluvčí policie.

     Podařená dvojice ale nejenom kradla vše, co se jí dostalo pod ruce, v jednom případě se také dopustila podvodu. "Ačkoliv pachatelé nedisponovali finanční hotovostí, domluvili se s mužem na koupi vozidla. Předání automobilu pak proběhlo na jednom plzeňském parkovišti u nákupního centra.
     Obviněná žena na místě provedla fiktivní převod částky osmnáct tisíc korun ze svého mobilního účtu na účet prodávajícího a poté s vozidlem odjela. Když peníze poškozenému nedorazily na účet ani druhý den, oznámil věc na policii," pokračovala mluvčí.

     Policisté se zabývali všemi uvedenými skutky a díky spolupráci několika policejních složek, precizní operativní činnosti i kvalitnímu vyhodnocení zajištěných stop se jim podařilo nashromáždit dostatek důkazů nejen proti výše uvedené devatenáctileté dívce, osmadvacetiletému muži, ale i dalšímu, tentokrát čtyřicetiletému muži.

     "S tímto dalším mužem se žena dopustila dalších deseti skutků majetkového charakteru. Společně opět kradli většinou elektrokola, elektrokoloběžky a v jednom případě dvojice dokonce odcizila buggy v hodnotě 350 tisíc korun," doplnila nám tisková mluvčí policie.

     O zmíněné krádeži buggy, které se podle všeho zúčastnila celá trojice, jsme informovali loni v prosinci a o jejím nalezení díky jednomu z našich čtenářů pak v lednu v článku "Dám 100.000 korun za nalezení stroje a dopadení pachatele!"


     "Policisté mladou ženu a oba dva muže obvinili ze spáchání pokračujících trestných činů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a trestného činu podvodu. Žena je obviněna z celkem osmnácti skutků," dokončila mluvčí policistů. 

Foto PČR


     
   

Ecocity taxi

Není Vám lhostejná příroda? Přejete si cestovat pohodlně a zároveň být šetrní k životnímu prostředí? Ať už preferujete ekologickou nebo luxusní jízdu, s námi máte na výběr. Naše flotila je vybavena moderními a velice komfortními vozy ŠKODA Octavia CNG, ŠKODA ENYAQ iV.