Dvě vloupání za dva dny, pachatel způsobil škodu za více než milion

Muž si za část ukradených peněz okamžitě nakoupil velké množství drog

Autor: Jana Holá úterý 10. září 09:46 , aktualizace 10:35

Drogy Krádež Vloupání Zadržení pachatele

Partner článku – Ruds_pizza


     V pondělí 2. září se krátce po půlnoci v Karlových Varech vloupal neznámý zloděj do prodejny se sportovním vybavením a uvnitř prohledal pokladny, ze kterých odcizil finanční hotovost. Dále ukradl jedno elektrokolo a jedno jízdní kolo.
     To mu však nestačilo a hned druhý den vnikl i do herny také v Karlových Varech, kde prohledal prostor baru, ze zdi vytrhl připevněný trezor, z něhož odcizil finanční hotovost, a v prostoru baru pak téměř 40 krabiček cigaret a dva počítače. Na baru také našel klíč, kterým si otevřel dveře do chodby vedoucí do skladu, kde z dalšího trezoru odcizil peněženku s finanční hotovostí a z místa utekl.
     Zloděj svým jednáním způsobil na poškozených a odcizených věcech škodu více než jeden milion korun.

     Policistům se podařilo pachatele v krátké době vypátrat i zadržet. Ukázalo se, že muž si mezitím nakoupil pervitin za několik desítek tisíc.
     "Ve středu 4. září byl čtyřiadvacetiletý muž v Karlových Varech zadržen policisty a při osobní prohlídce policisté u muže našli tři plastové sáčky s bílou krystalickou látkou o celkové váze téměř 40 gramů, které obsahovaly látku metamfetamin," popsal nám tiskový mluvčí policie.

     "Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, kdy policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž následně do vazby vzat," dokončil mluvčí policie s tím, že v případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na osm let, neboť svým jednáním způsobil značnou škodu. 

Foto ilustrační


Ruds_pizza

Rud's pizza – nejlepší pizza na světě. Nevěříš? Ochutnej.