Foto

Udělat za noc tři "rány" a všechny zvorat, to už je umění

Osmnáctiletý mladík by asi měl změnit zaměstnání, jako zloděj se uživit nedokáže

Autor: Petr Novák úterý 20. srpna 17:15 , aktualizace 17:21

Krádež Vloupání Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical


     V úterý 12. srpna jsme informovali o zloději, který se vloupal do prodejny benzínové stanice Shell v Plzni na třídě Edvarda Beneše. Tento případ byl velice sledovaný a my k němu nyní přinášíme další informace, které policie dnes uvolnila.

     Ukázalo se, že čerpací stanice nebyla jediným zlodějovým cílem. Ještě před vloupáním do čerpací stanice vnikl stejný zloděj do dvou vozidel, z nichž nic neodcizil, ale poškodil jejich interiér.

     Následovalo vloupání do čerpací stanice, o kterém jsme psali v článku níže a zlodějovo první zadržení té noci. Úsměvné na tom je, že ho zadržel policejní technik jedoucí od mladíkem vykradeného auta k uvedené čerpací stanici.

     "Vrchní inspektor tak teprve osmnácti letému muži z Plzně sdělil podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Mladík byl po provedení potřebných procesních úkonů propuštěn ze zadržení," uvedla nám mluvčí policie s tím, že poškozené čerpací stanici způsobil mladík škodu v celkové výši 55 tisíc korun a majitelům vozidel škodu přes 10 tisíc korun.

     Pokud si ale myslíte, že si mladík z celé věci vzal ponaučení, jste bohužel na omylu.

     "Při cestě z policejní služebny mladík odcizil elektrickou koloběžku v hodnotě sedm tisíc korun, která byla připoutána k dopravnímu značení. I v tomto případě policisté ihned zasáhli a muže omezili na osobní svobodě. Koloběžku poté vrátili jejímu majiteli," dodala mluvčí s tím, že v případu vloupání do provozovny je vedeno takzvané zkrácené přípravné řízení a krádež koloběžky policisté šetří jako přestupek.

     Podezřelému mladíkovi nyní hrozí v případě prokázání viny až dva roky odnětí svobody.


O vloupání do čerpací stanice jsme minulý týden informovali v článku:

Utíkáte od vykradené čerpačky s náručí zboží a zrovna potkáte policejního technika, který tam míří

      V úterý 12. srpna v noci kolem jedné hodiny přišel k čerpací stanici Shell v ulici Edvarda Beneše v Plzni mladík, který si zřejmě původně chtěl pouze nakoupit, když ale zjistil, že je čerpačka zavřená, rozhodl se do ní vloupat.

      Mladík nejprve vypáčil mrazák před prodejnou, ze kterého si na cestu připravil pytel ledu. Následně vyrazil z rámu posuvné prosklené dveře a vnikl do prodejny, kde ho nejvíce zajímaly cigarety a tvrdý alkohol, a všeho si nabral požehnaně, řádově celkem za 40 tisíc korun plus další škodu na zničených dveřích.

      Mladého muže při krádeži vyrušil spuštěný alarm, takže z místa začal utíkat natolik zbrkle, že nejen, že část lupu na čerpací stanici zapomněl, ale cestou dokonce ztrácel nakradené krabičky cigaret. 

      Zvuk alarmu ale zaujal náhodně projíždějící hlídku policistů, která se samozřejmě vydala situaci prověřit, a když zjistila, že došlo k vloupání do čerpací stanice, přivolala na místo výjezd kriminální policie, pochopitelně včetně policejního technika.

     Shodou okolností technik právě končil práci nedaleko na jiném případu, podle našich informací na vloupání do vozidla, takže na volání vyjel prakticky okamžitě, a když se k čerpací stanici blížil, zahlédl v Samaritské ulici podezřelého mladíka s náručí plnou zboží. Pohotově si uvědomil, že jde zřejmě právě o pachatele vloupání a na místě ho zadržel. 

     Střežení vykradené čerpací stanice si poté až do příjezdu vedoucí, která musela vyčíslit škodu nejen na ukradeném zboží, ale i na zničených dveřích, převzala bezpečnostní služba HLS.

     Tisková mluvčí policie nám potvrdila, že v souvislosti s vloupáním do čerpací stanice byl zadržen podezřelý muž narozený v roce 2006, který měl pozitivní test na drogy a doplnila, že jsou s ním v současné době prováděny další úkony a policisté se případem dále zabývají.

Foto PČR a KP


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.