Foto

Před Rexem drogy neschovali

Celníci ve voze, který řídil muž se zákazem řízení, našli marihuanu, kokain i pervitin

Autor: Karel Aleš pátek 4. října 15:51 , aktualizace 15:51

Drogy Zadržení pachatele

Partner článku – Ristorante Gargano


     Na konci září kontrolovala hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Plzeňský kraj na silnici I/20 vozidlo, jehož řidič nepředložil žádné doklady. Následnou lustrací bylo zjištěno, že muž, který vozilo řídil, má vyslovený platný zákaz řízení.

     "V rámci probíhající kontroly se celníci jako obvykle dotazovali řidiče i ostatních členů posádky, zda převážejí omamné a psychotropní látky a vybrané výrobky, což všichni shodně popřeli," uvedla nám mluvčí Celního úřadu.

     Na místo byl povolán psovod se služebním psem Rexem speciálně vycvičeným na vyhledávání drog a Rex označil několik míst ve vozidle.

     "V přihrádce u volantu se nacházely tři plastové sáčky se zelenou sušenou rostlinnou látkou. Dále služební pes označil i zavřenou přihrádku u spolujezdce, ve které se nacházela papírová krabička obsahující další dva plastové sáčky, taktéž se zelenou sušenou rostlinnou látkou. K vlastnictví všech pěti sáčků se doznal řidič vozidla," pokračovala tisková mluvčí.

     Kontrola služebním psem byla provedena i u ostatních členů osádky vozidla. "Během kontroly označil služební pes ještě pravou kapsu bundy spolujezdce, ve které bylo nalezeno několik plastových sáčků s bílou sypkou látkou různého množství. Kontrolovaný uvedl, že sáčky jsou jeho a jedná se o pervitin a kokain," doplnila mluvčí. 

     "Provedeným testováním bylo zjištěno, že se jednalo celkem o 5,32 g marihuany, v jednom plastovém sáčku se nacházelo 0,41 g kokainu a ve zbylých plastových sáčcích bylo 12,52 g metamfetaminu," zakončila mluvčí.

Foto GŘC


Ristorante Gargano

Ristorante Gargano V naší rodinné restauraci nabízíme italské pokrmy připravené vždy z čerstvých a kvalitních surovin. Ochutnat můžete domácí těstoviny, pizzy, speciality ze sezónních surovin i skvělá vína.