Foto Pátrání Video

Poznáte podvodníka z Plazy? Zcela novým trikem si přišel na milion korun!

Kriminalisté pátrají po muži, který se před Plazou v Plzni pohyboval téměř celý den

Autor: Karel Aleš pondělí 1. července 20:25 , aktualizace středa 3. července 09:38

Pátrání Podvodníci

Partner článku – Hotel Central - Terraza


     Kriminalisté pátrají po totožnosti muže, který si díky podvodnému vkladu peněz do bankomatu určeného pro převod financí na kryptoměnu, tedy takzvaného bitcoinmatu, přišel na částku převyšující jeden milion korun. 


     Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1 přijalo oznámení o podvodném jednání, ke kterému došlo Plzni na začátku března. Čin byl oznámen v Praze, protože zde sídli společnost, která bitcoinmat provozuje.

     "Pachatel se několikrát vrátil k bitcoinmatu, do kterého vkládal opakovaně jednu bankovku neurčené nominální hodnoty, a to za účelem nákupu kryptoměny. Tato bankovka se mu však při každém vkladu vrátila zpět, namísto toho, aby zůstala uložena v uvedeném zařízení. Doposud blíže nezjištěným způsobem se muži úmyslně podařilo do své kryptopeněženky takto nastřádat více než jeden milion korun, čímž způsobil škodu společnosti, provozující bitcoinmat," popsala nám celý případ mluvčí policie.

      Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po provedeném šetření zajistili kamerové záznamy z doby, kdy byl skutek spáchán. Po vyhodnocení těchto záznamů byl policisty vytipován možný pachatel uvedeného skutku.
     Toto jednání v současné době prověřují pražští kriminalisté pro zločin podvodu. V případě odsouzení hrozí pachateli za tento skutek trest odnětí svobody ve výši až osm let.

     S žádostí o pomoc se policisté obrací i na veřejnost, v případě, že poznáváte muže na kamerovém záznamu, kontaktujte prosím linku 158.

Hotel Central - Terraza

Unikátní terasa na střeše hotelu Central s výhledem na celé náměstí. Moderní design i gastronomie, neopakovatelné snídaně. Připravili jsme pro vás menu, které vás okouzlí. Každý pokrm je pečlivě připraven, aby vám přinesl gastronomický zážitek plný chutí a vůní. Přijďte nás zažít