Aktuálně Foto

Další nástraha na železnici, druhá během tohoto roku na stejném místě

Kriminalisté se intenzivně zabývají ranní událostí ve Skvrňanech a žádají veřejnost o pomoc

Autor: Petr Novák čtvrtek 17. října 10:51 , aktualizace 11:02

Pátrání

Partner článku – HC Škoda Plzeň


     Dnes jsme již informovali o případu, kdy zatím neznámý pachatel umístil na výhybku na železniční trati Domažlice - Plzeň nedaleko zastávky Plzeň - Skvrňany betonový kvádr. Kolem páté hodiny ráno pak došlo ke střetu vlakové soupravy Os 7400 s tímto kusem betonu.

      Policie teď doplnila další informace a fotografii z místa. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení a případem se intenzivně zabývají.

     "Pokud máte k případu jakékoli informace, dostavte se prosím na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo kontaktujte linku 158," žádají kriminalisté veřejnost o pomoc.


Článek z dnešního rána:

Vlak v Plzni najel do kusu betonu nastraženého na výhybce

     Dnes krátce po páté hodině ráno došlo nedaleko mostu přes železniční trať u Domažlické ulice v Plzni k najetí osobního vlaku do betonové překážky, konkrétně betonového kvádru ležícího na výhybce. 

     Provoz na trati z Plzně do Domažlic byl v úseku zastaven a na místo vyjeli hasiči i policisté. Drážní hasiči společně s kolegy ze stanice Střed zajistili prostor události a z vlaku evakuovali šedesát pět cestujících a dva zaměstnance. Naštěstí nikdo při nehodě neutrpěl žádné zranění.

     Jak se betonová překážka na trať dostala nyní šetří policisté. "Případem se zabývají kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň, kteří nyní prověřují veškeré okolnosti nehody," uvedla nám tisková mluvčí policie.

     Jednou z prověřovaných variant je samozřejmě i úmyslné umístění překážky na trať.

     Provoz na trati byl obnoven o půl osmé ráno.


     K velmi podobné události došlo v tomto úseku již letos v březnu, kdy někdo betonové prvky na trať vyskládal jen několik set metrů od místa dnešní události:

Osobní vlak najel do překážky úmyslně vyskládané z betonových prvků

     V pondělí 4. března po páté ráno došlo na železniční trati č. 180 mezi Vejprnicemi a Plzní, pod mostem silničního severozápadního obchvatu Plzně, k najetí osobního vlaku č 7401 do překážky na kolejích vytvořené z naskládaných betonových prvků.

     Na místo okamžitě vyjely jednotky hasičů ze stanic Plzeň Střed, Správy železnic Plzeň, Plzeň Košutka a samozřejmě také policisté. "Ve vlaku v té době cestovalo sedmdesát osob, které byly v naší spolupráci evakuovány do přistaveného náhradního vlaku, k jejich zranění nedošlo. Registrujeme však poškození vlaku od překážky," uvedl nám mluvčí hasičů.

     Podle informací z místa byla překážka na trati byla vytvořena někým úmyslně.

     Událost je v šetření policie a vyšetřovatelů Správy železnic. 
     "Můžeme potvrdit, že kolem páté hodiny ráno jsme přijali oznámení, že na železniční trati mezi zastávkami Vejprnice, Plzeň - Jižní Předměstí došlo ke střetu vlakové soupravy s betonovým kvádrem, který ležel v prostoru kolejiště. Ve vlaku cestovalo 70 osob. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Policisté se touto událostí zabývají a nyní zjišťuji veškeré okolnosti," uvedla nám mluvčí policie.

Foto HZS


HC Škoda Plzeň

HC Škoda Plzeň je český extraligový klub, mistr ligy ze sezóny 2012/2013, který byl založen v roce 1929.