Kradl, vydíral, dealoval pervitin a neváhal ani napadnout prodavače kovovou tyčí

Pachatele, který toho má na triku skutečně hodně, poslal soud na vazbu

Autor: Jana Holá pátek 4. října 08:42 , aktualizace 10:12

Drogy Napadení Vazba Zadržení pachatele


     Policisté nyní uzavřeli případ šestatřicetiletého muže z Karlových Varů, který se kromě distribuce pervitinu dopustil i vydírání a dalších trestných činů.

     Vše začalo na přelomu března a dubna, kdy muž poskytl svému známému pervitin. V nadcházejících týdnech pak svého známého opakovaně kontaktoval s tím, že chce za poskytnutou drogu peníze, a několikrát ho i fyzicky napadl, a to i přesto, že mu napadený několikrát dal peníze nebo potraviny.
     "Oba muži se měli znovu potkat na ulici v červenci a šestatřicetiletý muž známého opět okamžitě fyzicky napadl, kdy ho několikrát udeřil holí. I v tomto případě po něm chtěl další finanční prostředky za drogu, kterou mu dříve poskytl a vyhrožoval mu dalším napadením. Konflikt ukončila až přivolaná policejní hlídka," popsal nám mluvčí policie.

     Muž se ale nepoučil a ačkoli byl v rámci jednoho trestného činu již řešen, dopouštěl se dalších.
     "Ve druhé polovině srpna měl ten samý muž přijít do prodejny smíšeného zboží v Karlových Varech, kde po prodavači požadoval cigarety s tím, že je přijde zaplatit až následující den.
     Prodavač to odmítl, ale muž si cigarety vzal a z prodejny utekl. Prodavač se za ním rozběhl a nakonec mezi muži došlo na ulici k potyčce, při které pachatel použil kovovou tyč a prodavači způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici,"
pokračoval tiskový mluvčí.

     Při dalším šetření policisté zjistili, že muž také řádně nevykonal ochranné léčení proti toxikomanické a protialkoholní ve formě ambulantní, které mu bylo uloženo usnesením Okresního soudu.

     "Kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání trestných činů vydírání, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, a obviněný byl vzat do vazby," doplnil mluvčí policie s tím, že v případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Foto ilustrační

Patron boxing

Profesionální boxerská stáj Jsme profesionální boxerská stáj, která se snaží pozvednout kvalitu českého a slovenského boxu. Naším cílem je podporovat mladé talenty a dát jim ty nejlepší možné podmínky pro budoucí kariéru.