Foto

Cizincům kvůli týrání odebrali tři vlky, jenže muži neváhali a v noci násilím vnikli do domu majitele útulku

Případem se nyní zabývají policisté a Maďarům hrozí několikaleté vězení

Autor: Jana Holá úterý 28. května 12:13 , aktualizace 13:30

Cizinci Zadržení pachatele Zvířata

Partner článku – Ski klinovec


     O tomto případu bychom asi neinformovali, protože začal v Praze, jenže dohru měl již v našem kraji, a to konkrétně v Záchranné stanici volně žijících živočichů TOS ve Studánce na Tachovsku.

     Jak jsme již uvedli, vše začalo v centru Prahy, když sem maďarští podnikatelé na výstavu v Karpuchina Gallery přivezli tři vlky, které ale chovali ve značně nevhodných podmínkách. Vlci byli přes noc umístěni v nevyhovujících klecích v zaparkované dodávce a přes den byli, prý v rámci umělecké performance, opět v klecích, vystaveni na výstavě v Rybné ulici. Zde pak zvířata trpěla v obrovském stresu vyvolaném velkým počtem návštěvníků a hlasitou reprodukovanou hudbou.


     Není divu, že velice rychle zasáhla policie, Česká inspekce životního prostředí a Státní veterinární správa, která rozhodla o okamžitém odebrání těchto chráněných zvířat a jejich prozatímním umístění právě v Záchranné stanici volně žijících živočichů TOS ve Studánce na Tachovsku.

     Jenže tím vše zdaleka neskončilo, Maďaři totiž v noci přijeli do Studánky a vnikli na pozemek i do domu vedoucího záchranné stanice

     "Ráno kolem sedmé jsem slyšel štěkání psů, jako by někdo přijel a pak viděl před vraty dodávku těch Maďarů. Šel jsem se tam tedy podívat a jednoho z nich potkal dokonce již v chodbě svého domu. Nahoře spala manželka s naší malou dcerkou, tak jsem volal policii a na chlapa zařval, ať kouká vypadnout. Nechtělo se mu a byl arogantní, tak jsem ho ven musel doslova vystrkat.
     Na dvoře stál ten druhý a oba pořád tvrdili, že si jedou pro vlky. Říkal jsem jim, že je policie na cestě a ať odejdou z mého pozemku, ale ten starší, co mi předtím vlezl do domu, se vydal ke psinci, tak jsem ho chytil za rameno a chvíli to vypadalo, že se bude chtít prát. Pak už přijeli policisté a oba si odvezli,"
popsal nám Karel Bobál ze Záchranné stanice volně žijících živočichů TOS .

     "Mohu potvrdit, že se zabýváme možným protiprávním jednáním, k němuž došlo v jedné z obcí na Tachovsku. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody," potvrdila nám mluvčí policie s tím, že s ohledem na probíhající úkony trestního řízení nemůže poskytnout více informací.

Foto: FTV Prima
Video: Záchranná stanice volně žijících živočichů TOS 

Ski klinovec

Největší lyžařsky propojený areál v ČR. Přes 31 km sjezdovek všech obtížností. 5 lanovek z toho 3 s oranžovou bublinou. Luxusní večerní lyžování na modré sjezdovce dlouhé 1,5km a s nejnovější lanovkou s vyhřívanými sedadly. Lyžařská škola s dětským parkem s posuvnými pásy v Jáchymově.