Foto

Nehoda na dálnici D5 u Plzně, přistává zde vrtulník LZS

Vážně zraněný řidič zůstal uvězněný v převráceném voze

Autor: Karel Aleš čtvrtek 24. října 16:39 , aktualizace 17:28

Dálnice Doprava Nehody

Partner článku – Express servis


     Dnes v půl čtvrté odpoledne došlo na devadesátém kilometru dálnice D5, tedy nedaleko Sulkova, k vážné dopravní nehodě, konkrétně střetu osobního vozu s kamionem.

     Z místa bylo hlášeno, že po střetu osobní vozidlo sjelo ze svahu, protrhlo oplocení a pak se převrátilo do lesa, takže na místo okamžitě vyjížděly nejen všechny pozemní záchranné složky, ale letěl i vrtulník LZS z letiště v Líních.

     Záchranáři, kteří byli na místě jako první, zahájili péči o řidiče, který v převráceném voze zůstal uvězněný. Hasiči zajistili místo nehody, provedl protipožární opatření a pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů museli uvolnit cestu, aby bylo možné zraněného řidiče z vozu šetrně vyprostit.

     "Na místě zasahovaly posádky RV, RZP, inspektor provozu a vrtulník letecké záchranné služby. Ten také transportoval muže narozeného v roce 1999 s těžkým zraněním, ale při vědomí, na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedla nám mluvčí záchranářů.

      Nehodu na místě šetří policisté, zatím můžeme uvést, že řidič z důvodu utrpěných zranění nebyl schopen dechové zkoušky a byl proto u něj nařízen odběr krve v nemocnici.

      Po dobu zásahu byl z důvodu přistání vrtulníku LZS na dálnici provoz ve směru na Rozvadov zcela uzavřen a vznikly zde několikakilometrové kolony. V současné době byl již provoz obnoven levým pruhem.


Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.