Foto

Další vážná nehoda na dálnici D5 a provoz opět stojí

Střet kamionu s vozem silničářů zablokoval dálnici z Rozvadova na Plzeň

Autor: Jana Holá čtvrtek 25. července 10:11 , aktualizace 10:25

Dálnice Doprava Nehody

Partner článku – Express servis


      Dnes po deváté hodině dopoledne došlo na 119. kilometru dálnice D5 ve směru z Rozvadova na Plzeň u sjezdu na Stříbro a Bor k dopravní nehodě, při které se střetl kamion s vozidlem Střediska správy a údržby dálnic, respektive jeho přívěsem s dopravním značením.

      Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob, vážně ale zkomplikovala dopravu, kdy musela být dálnice ve směru na Plzeň zcela uzavřena a tvoří se zde kolony.

      Na místo vyjeli policisté a hasiči. "Zlikvidovali jsme uniklé provozní kapaliny a odklidili fragmenty. Dálnice je aktuálně ve směru na Plzeň zprovozněna jedním pruhem," uvedl nám mluvčí hasičů.

     Okolnosti nehody na místě šetří policisté, jejich zprávu doplníme hned, jak bude k dispozici.  


      Jedná se již o třetí takto vážné omezení v dopravě na dálnici v posledních čtyřiadvaceti hodinách. Příčiny předchozích dvou byly bohužel tragické:

Hromadná dopravní nehoda kamionů, na místě je jeden mrtvý

     Včera v pět hodin odpoledne došlo na 67. kilometru, tedy u exitu Ejpovice, k řetězové nehodě čtyř kamionů.

     Provoz ve směru na Rozvadov byl zcela zastaven.

     Bohužel nehoda je tragická a máme z místa potvrzeného jednoho mrtvého člověka. Vyšetřování události si tak na místě přebrali kriminalisté a k nehodě samozřejmě zamířil i koroner.

     "K této události vyjely naše výjezdové skupiny RZP, skupina s lékařem a inspektor provozu. Na místě jsme ošetřili muže ročník 1966, který byl po akutním ošetření následně transportován na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín se středně těžkým zraněním. Druhému řidiči jsme již na místě nemohli pomoci, protože utrpěl poranění neslučitelná se životem," uvedl nám mluvčí záchranářů.

     Podle mluvčího hasičů bylo nutno jednoho z řidičů vyprostit z vraku kabiny. Na místě zasahovaly dvě výjezdové skupiny RZP, skupina s lékařem a inspektor provozu.

     Mimo úniku pohonných hmot hasiči řešili i vysypaný sypký náklad z jednoho vozu.

     Více informací v tuto chvíli není k dispozici, situaci samozřejmě ale dále sledujeme a postupně budeme informace doplňovat.

Jen o dvě hodiny dříve a patnáct kilometrů dále byla dálnice uzavřena v obou směrech kvůli úmrtí muže:


Na obchvatu Plzně zemřel muž

     Včera odpoledne po půl třetí došlo na 82. kilometru dálnice D5, tedy na obchvatu Plzně, k tragické události, konkrétně úmrtí muže. Dle prvotních informací přímo z místa měl muž za jízdy zkolabovat, ještě měl stihnout zastavit, ale bohužel poté zemřel.

     Na místo sice samozřejmě okamžitě vyjeli záchranáři, ale muži se již bohužel pomoci nedalo.

     "Tísňovou linku záchranné služby kontaktovali dálniční policisté, kteří na místo události dorazili jako první a operátor tísňové linky 155 zahájil TANR (telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci) pro potvrzenou srdeční zástavu.
     Pomocí videohovoru z místa události tak mohl operátor lépe pomoci kolegům od policie s navigací přesných kroků při provádění laické resuscitace, jelikož mohl dění přímo sledovat.
     Policisté prováděli asistovanou resuscitace velmi dobře a to až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. V rozšířené resuscitaci pak pokračovala i naše výjezdová skupina záchranářů a posádka s lékařem. I přes veškerou snahu všech zasahujících na místě se nepodařilo obnovit životní funkce u muže okolo padesáti let. Lékař tak na místě musel konstatovat smrt,"
 doplnil informace mluvčí záchranářů.

     "Po dobu necelé hodiny došlo k uzavření dálnice D5 v úseku 82. km ve směru jízdy na Rozvadov, kde podle prvotních informací došlo k náhlému úmrtí osoby. 
     Jedná se o úsek dálnice, kde je veškerý provoz na Rozvadov sveden kvůli technickým úpravám do protisměru, takže se n
a místě tvořily kolony.
     Provoz v uvedeném úseku je od půl čtvrté hodin průjezdný v obou směrech,"
 uvedla nám mluvčí policie.

Foto: ilustrační


Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.