Foto

Policii se až nyní podařilo ztotožnit muže, který zemřel při čelním střetu s kamionem

Čelní střet s kamionem nemohl řidič osobního vozu přežít - článek byl doplněn o vyjádření Policie ČR

Autor: Karel Aleš pondělí 15. července 19:16 , aktualizace 19:16

Doprava Nehody Smrt

Aktualizace:

     Policii se až po více než šesti hodinách podařilo ztotožnit muže, který dnes před polednem zemřel při čelním střetu s kamionem. Vyjádření hasičů a policie je doplněno pod původním článkem.

Původní článek:

     Dnes před půl dvanáctou dopoledne došlo na silnici 20, tedy na hlavním tahu z Nepomuku na Plzeň, mezi Sečí a Vlčtejnem u odbočky na Chlum, k velice vážné dopravní nehodě, během které se střetl kamion s osobním vozem. Po střetu skončila obě vozidla mimo komunikaci.

     Z místa bylo hlášeno velice vážné zranění řidiče osobního vozidla, které po střetu navíc začalo hořet, takže k nehodě okamžitě vyjely všechny záchranné složky.

     Tělo řidiče bylo nárazem vymrštěno z vozu a bohužel se ukázalo, že mu již není možno jakkoli pomoci, protože utrpěl zranění neslučitelná se životem.
     "Na místo byly vyslány posádky RV a RZP. Po příjezdu na místo musel náš lékař u osoby z osobního automobilu konstatovat exitus pro zranění neslučitelné se životem, na místo byl povolán koroner. Řidič kamionu vyváznul bez zranění," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Silnice byla zcela uzavřena a počítá se s uzavřením na několik hodin. K přesnému zadokumentování místa nehody byli povoláni specialisté z firmy Drony SIT.

     "Upozorňujeme řidiče, že v místě dopravní nehody je silnice uzavřena a jsou stanoveny objízdné trasy. Policisté jsou na místě a zjišťují veškeré okolnosti dopravní nehody.  Pro osobní automobily je provoz odkloněn přes obec Chlum a nákladní vozidla jedou přes Drahkov, Letiny na Přeštice," doplnila informace mluvčí policie.

     Čekáme na podrobné informace a postupně budeme aktualizovat.

Aktualizace:

     "V tuto chvíli můžeme uvést, že hasiči po příjezdu k dopravní nehodě nemuseli vyprošťovat posádku z osobního automobilu. Jedna osoba byla mimo vozidlo a před naším příjezdem zde také byla posádka ZZS. Osobní automobil byl mimo komunikaci a v plném rozsahu požáru.
     Hasiči auto uhasili a zjišťovali, zda se ve vozidle ještě někdo nenachází. To se naštěstí nepotvrdilo. Z nákladního auta, které převáželo ječmen, neunikají žádné provozní kapaliny.
     Byl povolán sací bagr ze Záchranného útvaru Zbiroh pro likvidaci rozsypaného ječmene,"
sdělil k nehodě tiskový mluvčí hasičů.

     "Řidič narozený v roce 1985 jel s osobním vozidlem Škoda ve směru na Nepomuk a z dosud zjištěných skutečností vyplývá, že měl z dosud nezjištěných příčin přejet do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím nákladním vozidlem Volvo s návěsem, které řídil řidič narozený v roce 1981.
     Po střetu vozidel skončilo osobní vozidlo v levém silničním příkopu a začalo hořet. Řidič osobního vozidla utrpěl při dopravní nehodě zranění neslučitelné se životem.
     Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění a dechová zkouška u něj vyloučila požití alkoholu.
     Na místo byl přivolán koroner a také znalec z oboru dopravy. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov,"
doplnila informace mluvčí policie.

Foto: KP a HZS