Foto Video

Tragická dopravní nehoda, na místě jeden mrtvý

Hasiči a záchranáři o život muže bojovali desítky minut, bohužel i přes veškerou jejich snahu se u něj nepodařilo obnovit životní funkce

Autor: Petr Novák středa 31. července 08:12 , aktualizace čtvrtek 1. srpna 19:21

Doprava Nehody Smrt


     Dnes v šest hodin ráno došlo na silnici mezi Merklínem a Přešticemi na křižovatce na Soběkury k velmi vážné dopravní nehodě, během které se střetla dvě vozidla. Jedno z nich vylétlo ze silnice a narazilo do stromu, druhé bylo nárazem otočeno o 180 stupňů.

     Z místa bylo hlášeno možné těžké zranění a zaklínění řidiče vozu Peugeot, takže k nehodě okamžitě vyjely nejen všechny pozemní záchranné složky, ale byl povolán i vrtulník LZS z Líní. 

     Hasiči zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření a z vraku vozu vyprostili muže, kterého předali do péče záchranářů.
     Záchranáři zahájili resuscitaci, která trvala desítky minut, ale přes veškerou jejich snahu se u muže nepodařilo obnovit životní funkce a lékař musel konstatovat smrt. Na místo tak musel vyjet i koroner.

     Záchranáři ošetřili i řidičku vozu Ford narozenou v roce 1984, kterou následně transportovali s lehkým poraněním na chirurgii Fakultní nemocnice Plzeň Bory.

     Ve druhém voze značky Ford byla zraněna řidička, kterou záchranáři po ošetření na místě transportovali do nemocnice.

     Následně ještě musela být hasiči poskytnuta posttraumatická péče kamarádovi zemřelého řidiče, který na něj čekal, aby ho odvezl do práce, když dlouho nejel, šel mu naproti, až došel k místu dopravní nehody, kde se o jeho smrti dozvěděl a psychicky se zhroutil. 

     Dle informací z místa řidič Peugeotu jel od Otěšic na Soběkury a na křižovatce dle všeho nedal přednost vozu Ford, jehož řidička jela po hlavní silnici od Přeštic.

     Vyšetřování události si na místě převzali kriminalisté, kteří nyní šetří veškeré okolnosti dopravní nehody a silnice je ze všech směrů uzavřena.

     Čekáme na jejich zprávu a po obdržení informace samozřejmě doplníme.

Aktualizace:

     "Z dosud zjištěných skutečností vyplývá, že řidič narozený v roce 2001 jel s vozidlem Peugeot po vedlejší komunikaci ve směru na obec Soběkury a na křižovatce nedal přednost vozidlu Ford, které jelo po hlavní komunikaci ve směru od Přeštic. Po střetu vozidel Peugeot narazil do stromu.
     Bohužel i přes veškerou snahu záchranářů řidič na místě podlehl svým zraněním. Ve vozidle Ford cestovala řidička narozená v roce 1984, která utrpěla zranění a byla převezena k lékařskému ošetření.
      Provedená dechová zkouška u řidičky vyloučila požití alkoholu před jízdou. Na místo nehody byl přivolán koroner a znalec z oboru dopravy. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou se zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov,"
doplnila veškeré informace mluvčí policie.