Foto

Zraněný řidič musel být letecky transportován do nemocnice

Starší muž nezvládl řízení a převrátil se do příkopu

Autor: Karel Aleš pátek 21. června 13:52 , aktualizace 14:03

Nehody

Partner článku – Ski klinovec


      Včera před půl druhou odpoledne došlo na silnici mezi Mirošovem a Borovnem nedaleko Číčova k vážné dopravní nehodě, během které havaroval řidič skútru.

      Z místa bylo hlášeno vážné zranění staršího řidiče, takže k nehodě okamžitě vyjely nejen všechny pozemní záchranné složky, ale vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby z letiště v Líních. 

     Hasiči zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření a poté zajistili přistávací plochu pro vrtulník. Zároveň asistovali záchranářům při ošetřování zraněného, který byl po nezbytném ošetření letecky transportován na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín.

     "Řidič narozený v roce 1943 jel s motocyklem Kymco 125 od obce Vísky na Číčov, kdy po průjezdu levotočivé zatáčky najel na pravou krajnici a havaroval do pravého silničního příkopu.
     Vzhledem k utrpěnému zranění nebylo možné provést dechovou zkoušku na alkohol a byl proto nařízen odběr krve v nemocnici. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov," uvedla nám nehodu mluvčí policie.

Foto Hasiči


Ski klinovec

Největší lyžařsky propojený areál v ČR. Přes 31 km sjezdovek všech obtížností. 5 lanovek z toho 3 s oranžovou bublinou. Luxusní večerní lyžování na modré sjezdovce dlouhé 1,5km a s nejnovější lanovkou s vyhřívanými sedadly. Lyžařská škola s dětským parkem s posuvnými pásy v Jáchymově.