Foto

Vážná dopravní nehoda, řidiče museli z kabiny vystříhat hasiči

U Běšin se střetly dva nákladní vozy, přistává zde vrtulník LZS

22. září 2023 13:02 , aktualizace 16:10

Doprava Hasiči Nehody Policie Záchranáři


     Dnes po poledni došlo k vážné dopravní nehodě na silnici 27 z Klatov na Čachrov u podjezdu železničního viaduktu u Běšin, kde se střetly dva nákladní vozy. 
     Z místa bylo hlášeno vážné zranění a zaklínění jednoho z řidičů, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby z Líní.

     Hasiči řidiče ze zdemolované kabiny museli vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, přičemž současně zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. Následně byl zraněný předán do péče záchranářů.

     "Muž narozený v roce 1972 utrpěl středně těžké zranění a byl při vědomí transportován cestou LZS na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     Okolnosti nehody na místě šetří policisté, zatím je možné pouze uvést, že oba řidiči měli dechové zkoušky na alkohol negativní. Vyjádření policie doplníme hned, jak bude k dispozici.

Aktualizace:

     "Řidič nákladního automobilu značky Renault narozený v roce 1972 jel po silnici I. třídy č. 27 ve směru od Železné Rudy na Klatovy, kdy při projetí pravotočivé zatáčky dostal před viaduktem smyk a vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozem tovární značky Iveco, který řídil muž narozený v roce 1974. Řidič vozidla Renault utrpěl zranění a byl transportován do nemocnice," doplnila informace mluvčí policie.

     Silnice byla po dobu zásahu uzavřena.

Foto: HZS, Zuzana Voráčková


Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.