Foto

Způsobili velice vážnou nehodu, a ačkoli se na místě nacházeli zranění i zaklínění lidé, okamžitě zbaběle utekli

Policisté podezřelé rychle dopadli, jeden měl testy na alkohol i drogy pozitivní, druhý oba testy odmítl

7. července 2023 04:55 , aktualizace 09:35


     V noci na dnešek kolem půlnoci došlo k velice vážné dopravní nehodě tří osobních vozů v Plzeňské ulici v Tachově. Z místa bylo hlášeno několik zraněných a také, že jeden z nich je zaklíněný, takže k nehodě vyjížděly nejen všechny pozemní záchranné složky, ale z letiště v Líních vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby.

     Zároveň také policisté obdrželi informaci, že ačkoli se na místě nacházeli zranění i zaklínění lidé, pravděpodobní viníci nehody okamžitě zbaběle utekli, takže po nich bylo zahájeno pátrání.

     Hasiči zabezpečili místo nehody, vyprostili zraněného řidiče škodovky a předali ho záchranářům, kteří mezitím pečovali o ostatní zraněné. "Z místa jsme letecky transportovali muže narozeného v roce 1974 po zaklínění se středně těžkými zraněními na Akutní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín a tři další muže do nemocnice ve Stodu," uvedli nám později záchranáři.

     "V Plzeňské ulici, ve směru jízdy od Tisové, řídil zatím neznámý řidič vozidlo Audi. Z dosud nezjištěného důvodu vybočil ze svého směru jízdy a čelně se střetl s vozidlem Škoda, který jel od centra Tachova. Po střetu řidič vozu Audi pokračoval v jízdě směrem do centra Tachova, po několika metrech sjel k levé straně komunikace, následně se stočil vpravo a v jízdním pruhu vedoucím do Tachova ještě narazil do boku jedoucí Toyoty. Po tomto druhém střetu z vozu Audi utekli dva muži," popsala nám nehodu mluvčí policie s tím, že řidič vozidla Škoda narozený v roce 1974 a jeho spolujezdci narození v letech 2003, 2003, 2006 utrpěli při nehodě zranění a byli záchranáři transportováni do nemocnic, stejne jako řidič vozu Toyota narozený v roce 1979.

     Policisté samozřejmě začali po posádce Audi pátrat, oba muže narozené v letech 1995 a 1991 našli a zadrželi. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u jednoho z nich pozitivní a ukázala 0,85 promile, následně ho policisté podrobili i testu na drogy, který indikoval amfetamin a THC. 
     Druhý muž, ten narozený v roce 1995, oba testy odmítl.

     Veškeré okolnosti této dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření policistů.


 



Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.