Foto

Jeden motocyklista nehodu nepřežil, druhý utrpěl vážné zranění

Záchranné složky v neděli vyjížděly ke dvěma velmi vážným dopravním nehodám motocyklů

Autor: Petr Novák pondělí 10. června 13:33 , aktualizace 13:33

Nehody Smrt

     V průběhu víkendu došlo na hranici Plzeňského a Karlovarského kraje ke dvěma velmi vážným dopravním nehodám motocyklistů z nichž jedna skončila tragicky.

     K první nehodě došlo mezi Bezvěrovem a Boněnovem. Krátce před jedenáctou hodinou dopoledne oznámil muž na tísňovou linku, že nalezl v příkopu motorkáře bez známek života.
     Na místo se okamžitě vydali policisté, záchranáři i hasiči, bohužel ale bylo zjištěno, že řidič motocyklu značky Lera Motors, který jel ve směru od Boněnova na Bezvěrov, zřejmě při projíždění levotočivé zatáčky z dosud nezjištěných příčin vyjel s motocyklem mimo vozovku a narazil do stromu. Nárazem utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl.

     "Následným šetřením policisté zjistili, že skupina přátel hledá od sobotního večera svého kamaráda, který byl s nimi a poté z místa odjel neznámo kam. Čtyřiatřicetiletý muž se dostavil na místo a potvrdil, že se jedná o motocykl, kterým jejich známý jezdil. Poté byl nalezený motorkář ztotožněn jako třicetiletý muž z Chodové Plané," uvedl tiskový mluvčí policie.

     Policie se šetřením úmrtí motocyklisty samozřejmě dále zabývá a bylo zjištěno, že motocyklista neměl na silnici co dělat.
     "K této smrtelné dopravní nehodě mělo dojít od soboty 8. června osmi hodin večer do neděle 9. června půl jedenácté dopoledne. Na motocyklu nebyly umístěny registrační značky a lustrací policisté zjistili, že třicetiletý řidič motocyklu měl platnou blokaci řidičského oprávnění. Zda byl třicetiletý muž pod vlivem alkoholu či návykových látek bude zjištěno v rámci nařízené soudní pitvy," doplnil mluvčí policie.

     K další vážné dopravní nehodě došlo včera před pátou hodinou odpoledne mezi obcemi Stvolny a Močidlec, kde další motocyklista nezvládl řízení motocyklu Honda a vyjel z vozovky.

     I k této nehodě vyjely všechny záchranné složky a byl povolán i vrtulník letecké záchranné služby z letiště v Líních.
     "LZS transportovala do Fakultní nemocnice Plzeň na Urgentní příjem muže s těžkým zraněním," uvedla nám mluvčí záchranářů. 

     "Řidič narozený v roce 1974 jel na motocyklu Honda ve směru od obce Močidlec na obec Stvolny, kdy zřejmě při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy vlastnostem motocyklu a svým schopnostem a vyjel vpravo mimo komunikaci na pole, kde havaroval. Vzhledem k jeho zranění nebylo možné provést dechovou zkoušku a byl nařízen odběr krve. Přesnou příčinou se zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov," sdělila k této nehodě mluvčí policie.

Foto HZS a JSDH