Řidiče na dálnici D5 u Plzně čekají dopravní komplikace

Opravy tunelu Valík zkomplikují dopravu v obou směrech dálnice

Autor: Karel Aleš 16. října 2023 07:07 , aktualizace 07:08

Doprava


     Komplikace čekají od pondělí 16. října do čtvrtka 19. října řidiče projíždějící po dálnici D5 kolem Plzně, konkrétně v úseku tunelu Valík, kde bude z důvodu oprav omezena doprava.

     "První část se uskuteční 16. října kdy v pět hodin ráno započne demontáž plechových svodidel ve středových dělících pásech a v obou tubusech budou kvůli tomu uzavřeny levé jízdní pruhy. V deset hodin dopoledne pak policisté úplně zastaví provoz na zhruba 10 minut ve směru na Prahu a provoz z obou směrů bude sveden do tubusu ve směru na Rozvadov.

      Takto budou řidiči jezdit až do 18. října, kdy pět minut před pátou ráno dojde ve druhé části k zastavení provozu v obou směrech asi na 20 minut za účelem provedení funkční zkoušky požárně bezpečnostního zařízení, a také k přemístění dopravního značení a přesunutí dopravy z obou směrů do levého tubusu ve směru do Prahy.

       V závěrečné třetí části 19. října policisté ve dvě hodiny odpoledne zastaví provoz asi na 10 minut ve směru na Rozvadov za účelem znovuotevření obou tubusů tak, že provoz bude probíhat v pravých jízdních pruzích. Levé jízdní pruhy budou uzavřeny kvůli opětovné instalaci plechových svodidel ve středových dělících pásech. Předpokládaná doba konce montáže je v osm hodin večer, po jejím konci bude provoz plně obnoven v obou směrech," popsal nám mluvčí policie.

Foto ilustrační