Foto

V Plzni se během koupání utopil osmnáctiletý mladík

U Kamenného rybníku v tuto chvíli zasahují všechny záchranné složky a bohužel tam musí jet i koroner

Autor: Jana Holá neděle 21. července 18:14 , aktualizace pondělí 22. července 18:29

Smrt


     Dnes odpoledne po čtvrté hodině vyjížděly všechny záchranné složky ke Kamennému rybníku v Plzni, odkud bylo nahlášeno pohřešování mladého plavce.

     Podle našich informací zde byl mladík se skupinou přátel, šel si zaplavat a během toho zmizel pod hladinou. Přátelé ho sice ve vodě hledali, bohužel ale nenašli.
     Na místo okamžitě po nahlášení události vyjeli dobrovolní i profesionální hasiči, vodní záchranná služba a policisté.

     Hasiči začali rybník propátrávat z člunů a vodní záchranná služba sonarem. Asi po dvou hodinách právě vodní záchranáři pomocí sonaru vytipovali možné místo vzdálené asi 15 metrů od břehu, kde by se tělo mohlo nacházet a policejní potápěč ho tam skutečně nalezl. 

     Tělo bylo vyneseno z vody a potvrdilo se, že jde o pohřešovaného osmnáctiletého muže. Vzhledem k době, jakou byl mladík pod vodou, byla samozřejmě jakákoli pomoc již vyloučena.

    Na místo tak vyjel koroner a výjezd kriminální policie. Na zprávu policie čekáme a po obdržení informace samozřejmě ještě  doplníme.

Aktualizace:

     "V odpoledních hodinách jsme přijali oznámení o utonutí osoby v jednom z rybníku v Plzni. Dle prvotních informaci měl muž při plavání zmizet pod hladinou. Na místo vyjel policejní potápěč, hasiči a plzeňští policisté. Asi po dvou hodinách se podařilo tělo muže pod hladinou objevit. Na místo byl přivolán koroner a u zemřelého byla nařízena soudní pitva," doplnila informace mluvčí policie s tím, že veškerými okolnostmi události se zabývají plzeňští kriminalisté.