Foto

Razie v nočních klubech, ubytovnách i na nádraží znovu přinesly výsledky

Policisté odhalili několik porušení zákona včetně dvou cizinců pobývajících na našem území přes platný zákaz

Autor: Karel Aleš středa 24. července 07:57 , aktualizace 08:16

Cizinci Zadržení pachatele

Partner článku – Ecocity taxi


     Policisté z odboru cizinecké policie opět uskutečnili rozsáhlé kontroly nočních klubů a ubytoven, kde se zaměřili na kontroly osob i dodržování všech pravidel a povinností ze strany majitelů těchto objektů.

     Kontroly nočních klubů tentokrát proběhly v šesti podnicích na Domažlicku a dvou na Tachovsku. "Celkem jsme prověřili 124 osob, z toho 28 Čechů, 47 občanů ze zemí Evropské unie a 49 občanů ze zemí mimo unii, a 168 dokladů. Vše proběhlo bez závad a protiprávního jednání," uvedla tisková mluvčí policie.

     V pátek 19. července a proběhla v součinnosti s Krajskou hygienickou stanicí kontrola ubytoven ve Zbůchu.

     "Jednalo se o dvě ubytovací zařízení a kontrolu 45 osob, kdy jedné z nich byla udělena pokuta příkazem na místě za porušení zákona o pobytu. Krajská hygienická stanice si pak zjištěná porušení řeší po své vlastní linii," pokračovala mluvčí.

     V sobotu 20. července dopoledne v rámci své běžné činnosti kontrolovali policisté z odboru cizinecké policie osoby na autobusovém nádraží v Domažlicích.

     "Vyzvali k předložení dokladů muže, který však neměl cestovní doklad ani jiný doklad totožnosti. Společně tedy vyrazili do nedalekého domu, kde muž hlídce předložil svůj cestovní pas. Následnou lustrací se ukázalo, že muž je veden v evidenci nežádoucích osob a taktéž se jedná o občana třetí země, jemuž byl odepřen vstup a pobyt na území členských států EU, v naší zemi měl totiž výjezdní příkaz povolen do 21. února 2023.
     Policisté poté zkontrolovali i jeho spolubydlícího, u kterého zjistili, že zde pobývá téměř 50 dní bez oprávnění k pobytu. Oba muže tedy policisté zajistili a převezli k dalším úkonům na služebnu v Plzni,"
popsala mluvčí policie s tím, že prvnímu z nich vydali policisté rozhodnutí o správním vyhoštění na 2 roky z členských států EU a propustili ho na svobodu s tím, že bude muset opustit naši zemi.

     Druhý muž putoval do zařízení pro zajištění cizinců v Balkové, kde bude čekat na vyhoštění. Lustrací totiž policisté zjistili, že mu již v únoru loňského roku bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění na 2 roky z členských států EU, které však nerespektoval a Českou republiku neopustil.

     V neděli 21. července se policisté znovu zaměřili na ubytovny, tentokrát na území města Plzně. Ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení Plzeň-Slovany prošli šest ubytovacích zařízení, kde ztotožnili 139 osob a z toho stovka byla z jiných zemí. Dokladů pak bylo zkontrolováno 180.

     "Uděleny byly 3 pokuty za porušení zákona o pobytu a 2 cizinci museli být zajištěni, protože u sebe neměli žádný doklad totožnosti, nicméně po jejich ztotožnění na služebně cizinecké policie byli propuštěni. Oba ale dostali výše zmíněnou pokutu příkazem na místě.
     V jednom případě bylo zjištěno podezření na porušení povinností ubytovatele, kterým se dále zabývá odbor cizinecké policie. V součtu v rámci těchto 3 akcí policisté zkontrolovali 16 objektů, 308 osob a 403 dokladů. Počet dokladů je větší než počet osob kvůli tomu, že někteří cizinci mají u sebe mají více než jeden doklad totožnosti,"
pokračovala mluvčí policie.

Foto PČR


Ecocity taxi

Není Vám lhostejná příroda? Přejete si cestovat pohodlně a zároveň být šetrní k životnímu prostředí? Ať už preferujete ekologickou nebo luxusní jízdu, s námi máte na výběr. Naše flotila je vybavena moderními a velice komfortními vozy ŠKODA Octavia CNG, ŠKODA ENYAQ iV.