Foto

Na Gerské vykolejila tramvaj

Silnice směrem z Plzně je zcela uzavřena a na místě nyní pracují zaměstnanci dopravních podniků s těžkou technikou

Autor: Karel Aleš sobota 29. června 19:02 , aktualizace 19:25

Doprava Nehody

Partner článku – G.O.A.T.


     Černá sobota bohužel ještě nekončí. Před šestou hodinou večer vykolejila v Plzni na Gerské tramvaj číslo 4. Dle prvotních informací zřejmě vlivem horka v zatáčce praskla kolej, takže řidička již nemohla nic dělat. 

     V tramvaji během události cestovalo pět osob, z toho dvě děti a všichni naštěstí vyvázli bez zranění

     V současné chvíli je silnice směrem z Plzně zcela uzavřena a na místě pracují zaměstnanci dopravních podniků s těžkou technikou.


Dnes se také stalo:

Černá sobota - jeden mrtvý a téměř dvacet zraněných!

     Dnes kolem půl deváté dopoledne došlo v Plzni Křimicích na křižovatce Prvomájová x Na Horničce ke střetu osobního vozu a motocyklu. "Řidič narozený v roce 1992 jel s vozidlem Volkswagen Passat od Vochova a na křižovatce chtěl odbočit vlevo, nicméně nedal přednost protijedoucí řidičce motocyklu ročník narození 2003 a došlo tak ke střetu," popsal nám nehodu mluvčí policie s tím, že dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní a nehodou se dále zabývají dopravní policisté.

Motorkářka nestačila zareagovat a havarovala

     Krátce před desátou hodinou došlo k další dopravní nehodě v Záluží severně od Plzně. Z místa bylo hlášeno zranění ženy, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si zraněnou ženu převzali do péče.
     "U této dopravní nehody zasahovaly naše výjezdové skupiny záchranářů, lékař a inspektor provozu. Na místě jsme si převzali do péče ženu narozenou v roce 1978, která utrpěla středně těžká poranění, se kterými byla následně transportována na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedl mluvčí záchranářů.
     Podle informací z místa jela řidička motocyklu za osobním autem, to začalo kvůli dopravní situaci před ním zpomalovat a motocyklistka nestačila adekvátně zareagovat a havarovala.


Střet dvou aut

     K další dopravní nehodě, tentokrát střetu dvou vozů, došlo těsně po dvanácté u Ejpovic na sjezdu z dálnice D5. Z místa bylo hlášeno zranění více osob, takže záchranáři k nehodě vyslali dokonce tři výjezdové skupiny. Silnice musela být uzavřena.
     "Do péče jsme si převzali čtyři zraněné osoby. Jednalo se  muže narozeného v roce 1978, který utrpěl středně těžká poranění, dalšího muže narozeného v roce 1997, ten utrpěl pouze lehké poranění, ženu narozenou v roce 2004, která vyvázla pouze s drobnými oděrkami a muže ročník 2000 se středně těžkým zraněním. Všechny tyto osoby jsme po ošetření transportovali k dalšímu vyšetření na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedl mluvčí záchranářů.

     "Řidič narozený v roce 1978 jel s vozidlem Volkswagen Golf ve směru od Ejpovic na Tymákov, protijedoucí řidič s vozidlem Škoda Fabia narozený v roce 1990 mu při odbočování vlevo na vedlejší komunikaci nedal přednost a došlo tak ke střetu. Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní a nehodou se dále budou zabývat policisté z dopravního inspektorátu," doplnil informace mluvčí policie.


Muž čelní střet nepřežil

     Jen o několik minut později došlo k další dopravní nehodě, dnes zatím nejvážnější a bohužel i tragické.
     Na silnici vedoucí z Plzně do Nepomuku u obce Seč došlo k čelnímu střetu dvou aut. Z místa bylo hlášeno vážné zranění několika lidí, takže k nehodě opět vyjely všechny záchranné složky. 

     Bohužel řidič vozu MG nehodu nepřežil a zemřel na místě, jeho spolujezdkyni záchranáři transportovali do nemocnice. Tam byl transportován i řidič vozu Škoda.

     "Celkem tři výjezdové skupiny zasahovaly u vážné dopravní nehody nedaleko obce Seč. Na místo byla povolán i vrtulník LZS Líně. Do péče jsme si převzali dvě osoby k akutnímu ošetření. Muž narozený v roce 1973 utrpěl středně těžká poranění a byl transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Žena byla ve vážném stavu transportována na urgentní příjem téže nemocnice. Bohužel dalšímu muži již na místě nemohli záchranáři pomoci, utrpěl poranění neslučitelná se životem," uvedl mluvčí záchranářů.     Silnice musela být zcela uzavřena.

     Podle informací z místa přejel řidič vozu Škoda náhle do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem MG a vyrazil ho ze silnice.
     "Řidič narozený v roce 1973 jel s vozidlem Škoda Kamiq z dosud přesně nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem značky MG, které řídil muž narozený v roce 1952. Tento bohužel následkům nehody podlehl. U řidičů byly nařízeny odběry krve a nehodou se dále zabývají kriminalisté," uvedl mluvčí policie.

Střet tří vozů na obchvatu Plzně, na místě osm zraněných

     K další dopravní nehodě, opět velmi vážné, došlo v pět odpoledne na Regensburské, tedy na obchvatu Plzně.
     Z místa bylo hlášeno zranění dokonce osmi lidí, takže k nehodě opět vyjely všechny záchranné složky a ve Fakultní nemocnici Plzeň byl vyhlášen trauma plán. 

     Podle prvotních informací vůz jedoucí od Lochotína náhle přejel do protisměru a střetl se s dalšími dvěma vozy. Obchvat je v tuto chvíli zcela uzavřený od Křimic až po Vinice.

     Zásah na místě v tuto chvíli stále probíhá, takže podrobnější informace budeme doplňovat později.


 




G.O.A.T.

Naše realitní kancelář je tady, abychom vám pomohli uskutečnit vaše sny o novém bydlení. S mnohaletými zkušenostmi na trhu s nemovitostmi jsme se stali spolehlivým partnerem pro prodej, pronájem a správou nemovitosti.