Foto

Muže zavalil převrácený traktor

Zaklíněného a zraněného muže hasiči vyprostili a do nemocnice byl transportován letecky vrtulníkem LZS

Autor: Karel Aleš 28. září 2023 12:03 , aktualizace 19:21

Hasiči Záchranáři Nehody


     Dnes po půl desáté dopoledne vyrážely všechny záchranné složky včetně vrtulníku Letecké záchranné služby k Soběšicím na Klatovsku, kde došlo k zavalení muže traktorem. V době nehody byli na stroji dva muži a mělo se jednat o otce se synem.

     Vzhledem k mlze, která v tu chvíli panovala nad letištěm v Líních, na místo letěl vrtulník Kryštof K13 z Českých Budějovic.

     "Muž byl zavalen pod traktorem do půlky těla. Hasičům se ho podařilo za pomoci heverů vyprostit a do příjezdu zdravotnické záchranné služby mu poskytli předlékařskou zdravotní péči. Na místo byl povolán vrtulník LZS pro který hasiči zajistili přistávací plochu," popsal zásah mluvčí hasičů.

     Záchranáři za asistence hasičů muže ošetřili a přenesli do vrtulníku, kterým byl transportován do nemocnice. "Záchranáři zajistili muže narozeného v roce 1951, který utrpěl středně těžké zranění. Ten byl následně při vědomí předán posádce K13 a transportován na Emergency České Budějovice," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     Hasiči mezitím zahájili jímání a likvidaci nafty unikající z traktoru. Na místě zasahovaly jednotky SDH Strašín, SDH Soběšice, HZS Sušice a HZS Horažďovice.

     "Traktor dostal na mokrem poli při zatáčení smyk a převrátil se, přitom došlo ke zranění spolujezdce. Policisté se případem nadále zabývají a prověřují další okolnosti," doplnila mluvčí policie.

Foto Hasiči a záchranáři