Foto

Tragická dopravní nehoda - zemřel teprve osmnáctiletý mladík

Během dvou dnů dva mrtví, včera muž v Plzni, dnes mladík u Losiné

Autor: Petr Novák čtvrtek 22. srpna 15:26 , aktualizace pátek 23. srpna 20:19

Doprava Nehody Smrt


     Dnes krátce po druhé hodině odpoledne došlo na silnici mezi Nebílovy a Losinou k velmi vážné dopravní nehodě, během které se střetl osobní vůz značky Fiat s nákladním vozem Tatra, který se po nárazu převrátil na bok.

     Z místa bylo hlášeno bezvědomí a zaklínění mladého řidiče osobního vozu, takže k nehodě okamžitě vyjely nejen všechny pozemní záchranné složky, ale byl povolán i vrtulník LZS z Líní. 

     Hasiči zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření a z vraku vozu vyprostili teprve osmnáctiletého mladíka, který bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem a lékař tak musel konstatovat jeho smrt.
     Zranění utrpěl i řidič nákladního vozu.

     Vzhledem ke smrti chlapce článek vydáváme s časovým odstupem, aby policie mohla nejdříve vyrozumět jeho rodiče.

     "Na místě dopravní nehody zasahovaly vozy RV, 2x RZP, inspektor provozu a také vrtulník LZS. Muže narozeného v roce 1981 jsme transportovali na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň se lehkým zraněním. U muže narozeného v roce 2006 musel lékař konstatovat exitus pro zranění neslučitelná se životem," doplnila informace mluvčí záchranářů s tím, že jejich lékaře tak musel vystřídat koroner.

      Vyšetřování události si na místě převzali kriminalisté, kteří nyní šetří veškeré okolnosti dopravní nehody a silnice je ze všech směrů uzavřena.

      Na místo byli také povoláni i specialisté z firmy Drony SIT, kvůli přesnému zaměření místa nehody.

     "Řidič narozený v roce 2006 jel s vozidlem Fiat Fiorino po vedlejší komunikaci od Nebílovského Borku a odbočil na hlavní komunikaci směr Nebílovy, kde došlo ke střetu s jedoucím nákladním automobilem Tatra řízeným řidičem narozeným v roce 1981, kdy tento jel směrem od Losiné také do Nebílov.
     Řidič osobního automobilu bohužel na místě svým zraněním podlehl a kriminalisté u něj nařídili soudní pitvu včetně odběru krve. Řidič nákladního automobilu měl dechovou zkoušku negativní a nehodou a jejími okolnostmi se dále budou zabývat kriminalisté z územního odboru Plzeň-město,"
doplnil informace mluvčí policie.



Včera došlo v Plzni také k tragické dopravní nehodě:

Čelní střet s nákladním vozem nemohl motocyklista přežít

     Odpoledne před třetí hodinou došlo v Plzni v Univerzitní ulici k tragické dopravní nehodě, během které se střetl nákladní vůz s motocyklistou.

     Na místo sice okamžitě vyjížděly všechny záchranné složky a jako první zahájil resuscitaci motorkáře hasič ze stanice Košutka, který kolem projížděl ve svém volnu, ale řidiči motocyklu se bohužel již nedalo nijak pomoci a zemřel na místě. Lékaře záchranné služby tak musel vystřídat koroner.

     "U zraněného motorkáře narozeného v roce 1953 byl operátorem ZOS zahájen TANR (telefonicky asistovaná neodkladné resuscitace) z důvodu bezvědomí a bezdeší. Na místě zasahovaly vozy RV a RZP a inspektor provozu. Náš lékař musel u tohoto muže konstatovat exitus pro zranění neslučitelná se životem.
     Chtěli bychom tímto poděkovat svědkům nehody a kolegovi z HZS, který byl na místě události a profesionálně organizoval situaci u nehody a především vedl laickou KPR do příjezdu našich posádek," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Podle informací z místa vyjížděl motocyklista z ulice U Panasoniku a chtěl zřejmě odbočit vlevo, během toho ale nedal přednost chladírenskému vozu jedoucímu Univerzitní ulicí a došlo ke střetu. O tom jak silný byl náraz asi nejlépe vypovídá fotografie poškozeného vozu.

     Vyšetřování nehody si na místě převzali kriminalisté a silnice je zcela uzavřena. Pro přesné zadokumentování případu byli na místo povoláni specialisté z Drony SIT.

     Čekáme na zprávu policie a po obdržení informace samozřejmě doplníme. 

     "Motocyklista narozený v roce 1953 jel ulicí U Panasoniku v Plzni, vjel do Univerzitní ulice a došlo ke střetu s projíždějícím nákladním automobilem Iveco řízeným mužem narozeným v roce 1983. Motocyklista bohužel na místě svým zraněním podlehl a kriminalisté u něj nařídili soudní pitvu včetně odběru krve.
     Dechová zkouška byla u řidiče nákladního automobilu negativní. Nehodou a jejími okolnostmi se dále budou zabývat kriminalisté z územního odboru Plzeň-město,"
 doplnil pak ještě mluvčí policie.