Foto

Opilý řidič srazil maminku i malou holčičku, žena zemřela na místě, dítě letecky transportovali do nemocnice

Muž nadýchal 1,64 promile a vyšetřování tragické nehody si na místě převzali kriminalisté

Autor: Petr Novák čtvrtek 1. srpna 09:27 , aktualizace 21:21

Alkohol Nehody Smrt


     V noci na dnešek před devátou hodinou došlo na silnici číslo III/21028 u Lomnice nedaleko Sokolova k tragické dopravní nehodě, během které osobní vůz srazil matku s dcerou jedoucí na kolech.

     Z místa bylo hlášeno velice vážné zranění ženy i devítileté dívky, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Bohužel však ženě se již nedalo nijak pomoci.

     "Jako první byl na místě člen podnikové jednotky hasičů ze Sokolovské uhelné, který projížděl kolem. Ihned nehodu oznámil na operační středisko a zahájil poskytnutí první pomoci. I po příjezdu záchranných složek dál pomáhal při zásahu, postaral se například o mladší ze zraněných cyklistek. Starší z žen utrpěla zranění neslučitelná se životem a pro druhou zraněnou byl povolaný vrtulník, hasiči tak připravili prostor pro přistání," uvedli k události hasiči.

     "Při dopravní nehodě utrpěla osmatřicetiletá cyklistka zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla. Nezletilá cyklistka utrpěla zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice," potvrdil i mluvčí policie. 

    "K nehodě mělo dojít tak, že dvaačtyřicetiletý řidič osobního vozidla značky Mercedes jedoucí ve směru ze Sokolova do Lomnice z dosud nezjištěných příčin narazil do projíždějící osmatřicetileté cyklistky a dále do další nezletilé cyklistky," popsal nám tragickou nehodu mluvčí policie.

     Řidič vozu chtěl nejprve celou věc hodit na svoji manželku, která měla podle něj řídit a po střetu z místa nehody utéct, policisté ale ještě na místě tuto možnost vyloučili.

     "Policisté se začali případem okamžitě zabývat a provedeným šetřením zjistili, že měl vozidlo řídit právě dvaačtyřicetiletý muž. Následně u něj policisté provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,64 promile alkoholu," doplnil mluvčí policie s tím, že kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti. 

Foto PČR, HZS