Foto

Opilý tak, že do stejného sloupu narazil dvakrát

Těžce opilý řidič narazil v Heyrovského ulici do sloupu, a když se pokusil z místa ujet, narazil do něj znovu

Autor: Jana Holá 24. září 2023 21:47 , aktualizace pondělí 25. září 07:03

Alkohol Cizinci Nehody


     Včera večer před devátou hodinou došlo v Heyrovského ulici v Plzni k dopravní nehodě, při které vůz BMW řízený ukrajinským řidičem narazil do sloupu veřejného osvětlení.

     Podle svědků, kteří nehodu viděli, řidič zřejmě nezvládl řízení, přejel do protisměru a poté mimo vozovku, kde narazil do sloupu. Následně se snažil vycouvat zpět na vozovku, jenže když slyšel sirénu přijíždějících policistů asi zazmatkoval, šlápl na plyn, zřejmě chtěl ujet, ale zapomněl na sloup a naboural do něj znovu.

     Když se pokus o ujetí z místa nehody nepodařil, zvolil muž alternativu útěku pěšky. Policistům ze speciální pořádkové jednotky ale neutekl a byl nedaleko zadržen. "Cizinec narozený v roce 1994 měl dechovou zkoušku pozitivní s výsledkem 2.62 promile," uvedl nám tiskový mluvčí policie s tím, že policisté se nehodou dále zabývají.

     Událost se obešla bez zranění osob, opilý muž byl převezen k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a k zajištění poškozeného sloupu byli povoláni opraváři.


      Včera také došlo k:

Těžce opilý řidič nezvládl řízení a v plné rychlosti s vozem narazil do stromu

     V neděli odpoledne kolem páté hodiny došlo k další vážné dopravní nehodě. Mezi Dnešicemi a Žerovicemi ukrajinský řidič ve vysoké rychlosti vyletěl s vozem Ford ze silnice a narazil do stromu, který přerazil. Náraz byl tak silný, že se motor vytrhl z vozidla a vrak vozu skončil asi dvacet metrů od stromu, do kterého původně narazil.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky. 

     Hasiči z Dobřan společně s kolegy z Přeštic zajistili místo události, zraněnému řidiči poskytli předlékařskou první pomoc, provedli protipožární opatření a zlikvidovali uniklé provozní kapaliny.

     Záchranáři si po příjezdu na místo převzali zraněného řidiče a transportovali jej na Akutní zónu Fakultní nemocnice Plzeň.

    Jak k nehodě došlo, nám poté popsal mluvčí policie. Řidič narozený v roce 1990 a jedoucí s vozidlem Ford Galaxy nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou, vyjel vlevo mimo vozovku, kde narazil do stromu.

    Provedená dechová zkouška byla u cizince, který vozidlo řídil, provedena s výsledkem 2,8 promile a policisté se nehodou dále zabývají.