Foto

Tři nehody motorkářů, jeden z nich utrpěl velice vážná zranění nohy

Záchranné složky vyjížděly ke třem nehodám motocyklů, k té nejvážnější musel vzlétnout i vrtulník LZS

Autor: Jana Holá středa 17. července 16:42 , aktualizace 19:41

Doprava Nehody

Partner článku – Cortusa_group


     Dnes odpoledne během krátké doby došlo v Plzeňském kraji hned k několika nehodám motocyklistů, z nichž jedna byla natolik vážná, že k ní musel vzlétnout i vrtulník letecké záchranné služby z letiště v Líních.

Řetězová nehoda v Plzni

     Těsně po půl druhé odpoledne došlo na Studentské ulici v Plzni před kruhovým objezdem u hypermarketu Globus k dopravní nehodě, během které se střetla tři osobní vozidla a skútr. 

     Z místa bylo hlášeno zranění muže, takže k nehodě okamžitě vyjeli záchranáři, policisté i hasiči. Hasiči zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření, zastavili malý únik provozních kapalin a poskytli řidiči skútru předlékařskou první pomoc, načež ho předali do péče záchranářům.

     Stav muže však naštěstí nevyžadoval transport do nemocnice a tak mohl být po ošetření ponechán na místě.

     "Dle prvotních informací jel řidič narozený v roce 2005 s vozidlem BMW směrem od centra, zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem Škoda, který řídil muž narozený v roce 1978, toto vozidlo následně narazilo do skútru značky Honda řidiče narozeného v roce 1971. Skútr byl navíc odmrštěn na před ním jedoucí vozidlo Ford řidiče narozeného v roce 1975.
     Alkohol byl u všech řidičů vyloučen dechovými zkouškami a přesnou příčinou se zabývají policisté," 
uvedla tisková mluvčí policie.

Vážný střet motocyklu se sajdkárou s autem

     Krátce před druhou hodinou odpoledne došlo na silnici 187 mezi Sušicí a Hrádkem u Sušice k velmi vážné dopravní nehodě, během které se střetl motocykl s osobním vozem.

     Vzhledem k tomu, že z místa bylo hlášeno vážné zranění motocyklisty, k nehodě vyjely nejen všechny záchranné složky, ale povolán byl i vrtulník LZS. Hasiči zajistili prostor nehody a provedli protipožární opatření.

     "Na místě zasahovaly pozemní výjezdové skupiny ze Sušice a LZS Líně. Při této nehodě utrpěl zranění motorkář, který byl s velmi vážným zraněním dolní končetiny, ale při vědomí, letecky transportován na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín,“ uvedla nám mluvčí záchranářů.

     "Řidič narozený v roce 1988 jel na motocyklu Jawa ve směru od Sušice na Hrádek a dle dosud zjištěných skutečností v pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména stavu komunikace a svým schopnostem, následkem čehož přejel do protisměru, kde se střetl s projíždějícím vozidlem Škoda, které řídil řidič narozený v roce 1969.
     Dechové zkoušky u obou řidičů byly provedeny s negativními výsledky, přesnou příčinou se zabývají klatovští policisté,"
sdělila nám mluvčí policie k této nehodě.

Havárie motocyklu

     V současné době všechny záchranné složky zasahují i u dopravní nehody motocyklu, ke které došlo na výjezdu z Přeštic směrem na Klatovy.

     Podle informací z místa zde motocykl havaroval mimo vozovku. Zásah na místě stále probíhá, informace doplníme, až budou k dispozici.

Aktualizace:

     "Muže narozeného v roce 1975 jsme s lehčím zraněním transportovali do Fakultní nemocnice Bory," sdělila nám mluvčí záchranářů.

Foto HZS a KP


Cortusa_group

Pečlivě vybíráme místa, kam umístíme naše projekty. Můžete si tedy být jisti bezpečnou lokalitou v blízkosti přírody i dostupnou z hlediska občanské vybavenosti. Neděláme jen pouhé stavební projekty. Našim klientům plníme sny a přání a pomáháme jim tak vytvořit opravdový domov.