Foto

Střet osobního auta s kamionem, který se po střetu ještě převrátil

Zásah záchranných složek na místě v tuto chvíli stále ještě probíhá

Autor: Karel Aleš pátek 12. července 07:20 , aktualizace 16:18

Doprava Nehody

Partner článku – Cortusa_group


     Dnes ráno v půl páté došlo ve Zbůchu ke střetu osobního vozu s kamionem, který se následně převrátil, během toho naštěstí minul zastávku, ale prorazil plot ústavu sociální péče. 
Z kamionu začala unikat nafta, dle odhadu hasičů něco kolem 100 litrů.

     Na místo tak samozřejmě okamžitě vyjížděly všechny záchranné složky. Záchranáři si převzali muže narozeného v roce 1955, kterého transportovali s lehkým zraněním na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň.

     K nehodě mimo hasičů z Nýřan vyjela i jednotka z centrální hasičské stanice Plzeň Košutka s chemickým kontejnerem na přečerpání pohonných hmot z kamionu. Na místě bylo provedeno protipožární opatření a únik nafty byl samozřejmě také nahlášen na odbor životního prostředí.

     "Řidič narozený v roce 1955 jel s osobním vozem značky Toyota ve směru na Plzeň a ve Zbůchu měl z dosud nezjištěných příčin přejet do protisměru, kde se střetl s projíždějícím nákladním vozidlem Volvo, které řídil řidič narozený v roce 1974.

     Vlivem nárazu kamion vyjel mimo komunikaci, kde narazil do plotu a několika stromů," popsala nehodu mluvčí policie s tím, že dechové zkoušky na přítomnost alkoholu u řidičů byly negativní a přesnou příčinou se zabývají policisté z územního odboru Plzeň venkov.

     Hlavní tah z Plzně do Domažlic musel být nejprve uzavřen a nyní je průjezd umožněn kyvadlově.

     Kamion přepravoval ovoce a zeleninu a vyskladnění nákladu i vyproštění soupravy bude zřejmě probíhat celé dopoledne.

Foto: HZS, KP


Cortusa_group

Pečlivě vybíráme místa, kam umístíme naše projekty. Můžete si tedy být jisti bezpečnou lokalitou v blízkosti přírody i dostupnou z hlediska občanské vybavenosti. Neděláme jen pouhé stavební projekty. Našim klientům plníme sny a přání a pomáháme jim tak vytvořit opravdový domov.