Foto

Střelba v Rokycanech, policisté postřelili ozbrojeného útočníka

Na místě je několik hlídek policie, psovodi, kriminalisté a samozřejmě také krajská zásahová jednotka

Autor: Karel Aleš čtvrtek 12. září 20:19 , aktualizace 21:10

Zbraně Policie Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical


     Dnes večer kolem sedmé hodiny došlo v Rokycanech na Malém náměstí ke střelbě. Dle prvotních informací se měl místní problémový občan zabarikádovat v bytě a pak začít střílet po policistech, ti střelbu samozřejmě opětovali a útočníka postřelili.

     Na místo vyjelo několik hlídek policie z Rokycan i Plzně, psovodi, kriminalisté a samozřejmě také krajská zásahová jednotka. Prostor několika ulic byl uzavřen.

     "Je to místní blázen, problémů s ním bylo již víc a jen jsme tady čekali, co zase provede. Viděla jsem, když už to vše skončilo, jak ho vyvádějí z domu a měl na sobě jen tílko a plenu, takovou tu pro dospělé," uvedla nám na místě svědkyně události.

     Zraněného muže si, samozřejmě v doprovodu policie, převzali záchranáři a transportovali jej do nemocnice.

     "K události byla přivolána ZZS ke zranění muže na žádost policie. Zdravotnická výjezdová skupina si na místě do péče převzala muže a ošetřila jej za asistence policistů. Následně byl tento muž transportován se středně závažným poraněním do zdravotnického zařízení v Plzni, rovněž za asistence policie," doplnil mluvčí záchranářů.

     V současné chvíli na místě pracují kriminalisté a podle mluvčí policie již není žádný důvod k obavám a veřejnosti nic nehrozí.

Aktualizace:

     "V souvislosti s přijatým oznámením, které se týkalo obavy o život a zdraví příbuzného, jela naše hlídka prověřit situaci na místo, kde se měl dotyčný na Rokycansku nacházet. V domě, kde byl muž hlídkou zjištěn, použil tento muž proti policistovi střelnou zbraň.
     Policista, který opětoval střelbu, muže zasáhl do horní končetiny. Zraněného útočníka si převzali za naší asistence do své péče zdravotníci a pod naší kontrolu zůstane i nadále. Nikomu tedy v této souvislosti nehrozí žádné nebezpečí.
     Policista, na kterého muž vystřelil, naštěstí zraněn nebyl. Případem se zabývají krajští kriminalisté, kteří provádí řadu potřebných procesních úkonů. Další informace k celé události poskytneme, jakmile to bude možné,"
doplnila na místě mluvčí policie

Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.