Foto

Sprejeři byli zadrženi při činu

Dvěma mužům nyní za spáchání trestného činu poškození cizí věci hrozí až rok vězení

Autor: Jana Holá úterý 8. října 13:16 , aktualizace 13:16

Vandalství Zadržení pachatele


     Policisté nyní uzavřeli dva případy sprejerství z Plzeňska a z trestného činu obvinili dva muže.

     "V první polovině srpna devětadvacetiletý muž ze severního Plzeňska společně se svým jednatřicetiletým komplicem z jižního Plzeňska vyrazili do Přeštic na vlakové nádraží, kde v nočních hodinách odstavenou lokomotivu a na bok vagonu nastříkali nepravidelný obrazec obsahující změť písmen, šipky a dvě hlavy krokodýla," popsal nám mluvčí policie první případ.

     "Následující noc se oba muži vydali do Klatov, kde opět na vlakovém nádraží za použití barev předvedli své umělecké nadání. Poškodili boční stranu odstaveného vagonu, na který nastříkali různé obrazce s písmeny a opět dvě hlavy krokodýla. 
     Díky ostražitosti ženy, která procházela prostory vlakového nádraží, a jejímu oznámení na linku 158, se policistům z obvodního oddělení Klatovy podařilo oba muže po krátkém pronásledování zadržet," uvedl mluvčí k druhému případu.

     Policisté oběma mužům sdělili podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, kdy způsobená škoda byla vyčíslena na 66 tisíc korun. Oběma podezřelým nyní hrozí až roční trest odnětí svobody.

 Policie varuje

     Je nutné si uvědomit, že sprejerství či tagování je vždy trestný čin, protože § 228 trestního zákona uvádí: "….kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci." 

Foto PČR


Porsche Plzeň

Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o. je 100% dceřiná společnost rakouské firmy Porsche Inter Auto se sídlem v Salzburgu, jejímž vlastníkem je společnost Porsche Holding Salzburg.