Foto

Tragická dopravní nehoda, jeden mrtvý a tři těžce zranění

Na místě přistávaly dva záchranářské vrtulníky a zasahuje velké množství záchranných složek

Autor: Jana Holá sobota 17. srpna 16:30 , aktualizace pondělí 19. srpna 18:51

Nehody Smrt


     Bohužel musíme informovat o další dnešní nejen vážné, ale tentokrát i tragické dopravní nehodě, ke které došlo po třetí hodině 
na silnici z Ostrova směrem na Hroznětín u odbočky na Bystřici. 

     Z místa byl hlášen střet osobních vozů Peugeot a Škoda s větším počtem velmi vážně zraněných osob. K nehodě proto vyjely nejen všechny pozemní záchranné složky, ale vzlétly i dva vrtulníky letecké záchranné služby, první z Plzně, respektive z letiště v Líních, a druhý z Ústí nad Labem.

     "Mohu potvrdit, že u události zasahují dvě posádky RZP, jedna posádka RV a dva vrtulníky LZS. Na místě jsme ošetřili a kolegům z letecké záchranné služby předali dvě asi sedmdesátileté ženy s těžkými zraněními, jedna byla transportována do Plzně, druhá do Ústí nad Labem.
     Dále jsme ošetřili třiadvacetiletého muže, kterého jsme s těžkými zraněními transportovali pozemní cestou na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín.
     Lehce až středně těžce zraněnou ženu jsme také pozemní cestou transportovali na Emergency nemocnice Karlovy Vary," uvedl nám mluvčí záchranářů s tím, že bohužel další muž svým zraněním podlehl na místě a lékaře záchranné služby tak musel vystřídat koroner. 

     Podle informací z místa byl mrtvým řidič vozu Peugeot narozený v roce 1946 a dle všeho byl zároveň i viníkem nehody, protože z dosud zjištěných skutečností neměl dát přednost vozu Škoda jedoucímu po hlavní silnici.

     "Po srážce dvou vozidel u Hroznětína na Karlovarsku utrpěla jedna osoba zranění neslučitelná se životem, kterým na místě bohužel podlehla. Další dvě zraněné osoby byly letecky transportovány do nemocnice. Přesná příčina a okolnosti jsou předmětem dalšího šetření," uvedl k nehodě mluvčí policie.

     Silnice z Ostrova na Hroznětín je v současné době zcela uzavřena, policisté v místě řídí dopravu a vozidla odklání na objízdnou trasu.