Foto

V mateřské škole se zřítil strop v jedné ze tříd

Celou událost prošetřují policisté, provoz školky je omezený

Autor: Karel Aleš středa 11. září 12:15 , aktualizace 12:15

Partner článku – Od Karla


     V pondělí krátce po půl deváté ráno vyjížděli hasiči a policisté do mateřské školy ve Zbirohu, kde zaměstnanci v jedné ze tříd zjistili pád celého sádrokartonového stropu.

     K samotnému zřícení naštěstí došlo o víkendu, kdy ve školce neprobíhal standardní provoz a uvnitř nikdo nebyl. Celá událost se tak obešla bez zranění osob.

     "Zasahující jednotky hasičů na místě nezjistily žádné další hrozící nebezpečí, událost je tak již plně v kompetenci policistů, kteří událost prošetřují a vedení města Zbiroh, které po nezbytně nutnou dobu zajišťuje náhradní prostory pro výuku," uvedli hasiči.

     "O události jsme přijali oznámení a v současné době probíhá šetření," doplnila tisková mluvčí policie.

     Provoz ve školce je omezen, byla uzavřena ještě jedna třída, která má stejný strop. Ve školce tak zůstávají děti z první a druhé třídy, zatímco děti ze třetí a čtvrté třídy byly dočasně umístěny do školní družiny Základní školy Zbiroh.

     Vedení města Zbiroh jakožto zřizovatel školky v současné době zajišťuje posouzení statika nutné k provedení oprav. Trosky deset let starého sádrokartonového zateplovacího obkladu již byly odstraněny.

Foto Hasiči


Od Karla

U mě najdete největší nabídku rozbaleného zboží a nejvýhodnějších nákupů.