Foto

Spolujezdec prý potřeboval stihnout autobus a řidič teď přijde o řidičák

Kolem hlídky strážníků vozidlo na povolené padesátce prosvištělo téměř stovkou

Autor: Jana Holá pondělí 21. října 16:36 , aktualizace 17:35

Městská policie

Partner článku – Ecocity taxi


     Včera dopoledne strážníci z dopravní skupiny městské policie změřili při průjezdu ulicí Na Chmelnicích v Plzni řidiče vozu Škoda Rapid, který na povolené padesátce jel skoro dvojnásobnou rychlostí.

     "Strážníci vozidlu na povolené padesátce naměřili rychlost 96 kilometrů za hodinu. Když hlídka řidiče zastavila, uvedl, že důvodem jeho spěchu byl prý spolujezdec, který potřeboval stihnout autobus. 
     Takto vysoké překročení rychlosti již nemohou strážníci řešit na místě, proto byl přestupek řidiče předán správnímu orgánu, kde mu hrozí zákaz řízení na 6 až 18 měsíců, přičtení 6 bodů a pokuta až 25 000 Kč,"  uvedla nám tisková mluvčí městské policie.  


Nedávno jsme informovali o čtyřech případech překročení rychlosti, mimo jiné ve stejné ulici:

Další čtyři řidiči budou takzvaně "dávat papíry do čistírny"

     Strážníci dopravní skupiny městské policie museli o víkendu 10. a 11. srpna v Plzni řešit další případy výrazných překročení povolené padesátikilometrové rychlosti.

     "Hned v sobotu 10. srpna dopoledne se do hledáčku radarového měřiče dostal řidič Mercedesu Benz, který projížděl ulicí Na Chmelnicích rychlostí téměř dvojnásobnou, a to 99 km/h," popsala tisková mluvčí městské policie první případ.

     "O pár hodin později kontrolovali strážníci rychlost ve Zborovské ulici a přistihli zde další dva podobně nezodpovědné řidiče. Muž s Audi a další řidič s Mercedesem zde jeli rychlostí 110 a 112 km/h," pokračovala mluvčí.

     "Posledním provinilcem pak byl v nočních hodinách s rychlostí 105 km/h i řidič BMW uhánějící ulicí U Prazdroje," dokončila mluvčí.

     Vzhledem k závažnosti přestupků budou tyto případy postoupeny správnímu orgánu, kde řidičům hrozí pokuta do 25 tisíc korun a zákaz řízení od 6 do 18 měsíců.


Ecocity taxi

Není Vám lhostejná příroda? Přejete si cestovat pohodlně a zároveň být šetrní k životnímu prostředí? Ať už preferujete ekologickou nebo luxusní jízdu, s námi máte na výběr. Naše flotila je vybavena moderními a velice komfortními vozy ŠKODA Octavia CNG, ŠKODA ENYAQ iV.