Foto

Spor dvou rozvětvených rodin vyústil v hromadnou rvačku

Na slavnostech zasahovalo osm hlídek policie včetně speciální pořádkové jednotky z Plzně

Autor: Karel Aleš pondělí 27. května 16:18 , aktualizace 16:45

Napadení

Partner článku – Alfa Tactical

     V noci ze soboty na neděli muselo osm hlídek policie zasahovat na Májových slavnostech v Hrádku u Rokycan, kde došlo k hromadné bitce několika osob.
     "Lidé se bavili, ale pak tam přijelo auto plný chlapů, někdo říkal, že tam objíždělo už od večera. Vystoupili s teleskopickými obušky a noži, že jdou udělat problémy, že jde o nějakou odvetu. Začali se tam hádat s jedním asi pětačtyřicetiletým pánem, pak došlo ke rvačce a jeden z nich ho tyčí praštil zezadu přes hlavu. Musela ho odvézt sanitka, měl řeznou ránu na břiše, ale nevím od čeho," popsala nám událost přímá svědkyně.

     Mluvčí záchranářů nám potvrdila, že z místa rvačky skutečně transportovali muže narozeného v roce 1980, se stopami bití a s menší řeznou ranou na břiše, do nemocnice v Rokycanech.

     Na místo tak krom místních policistů vyjely i hlídky speciální pořádkové jednotky z Plzně. Policisté na místě museli uklidnit konflikt a minimálně jedna osoba byla za použití donucovacích prostředků zajištěna.

     "Hrádečtí policisté přijali oznámení o napadání mezi osobami, ke kterému mělo docházet na náměstí v Hrádku. Na začátku se jednalo pouze o slovní rozepři bez protiprávního jednání, ale následně došlo již k vzájemné fyzickému napadání mezi několika osobami.
     Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu pokus ublížení na zdraví. Veškerými okolnostmi případu se i nadále zabýváme,"
uvedla nám k případu tisková mluvčí policie.

     Podle našich informací se jednalo o bývalé partnery a spor mezi jejich rodinami je dlouhodobý. "Oni jejich mladí spolu chodili, nedávno se rozešli a holka se odstěhovala. Napadený byl její otec, protože kluk tvrdí, že když přijel vystěhovat její věci, měl ho napadnout. Otec toho mladého tak začal organizovat odvetu, na internetu vyhrožuje, že si to vyřídí s celou rodinou a je mu jedno, jestli půjde o ženy nebo děti. Jezdí i k domu rodičů té holky, kde dětem vyhrožují, že celá rodina vychcípá," řekla nám žena blízce obeznámená s celou situací.

     I tímto jednáním se již policie zabývá: "V souvislosti s výše uvedeným incidentem se policisté zabývají i dalším protiprávním jednáním, ke kterému došlo prostřednictvím internetu a sociálních sítí. V této věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování," doplnila ještě mluvčí policie.

     Podle našich informací si ale strůjce celého konfliktu z probíhajícího šetření nic nedělá a vyhrůžky na sociálních sítích pokračují dále.


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.