Foto Video

Když výmluvy řidičů nepomohou

První projel rušnou křižovatku na červenou, druhý uháněl na padesátce skoro stovkou

Autor: Karel Aleš pátek 11. října 09:48 , aktualizace 09:55

Městská policie

Partner článku – HC Škoda Plzeň


     Na pořádný průšvih si v posledních dnech zadělali hned dva řidiči.

     První z nich v pátek dopoledne na křižovatce na Rychtářce v Plzni nerespektoval červenou na semaforu a projel křižovatkou. Poté, když ho strážníci zastavili, snažil se vše zapíral, měl ale smůlu, celý přestupek zaznamenala kamera.


     "Strážníci na křižovatce čekali na zelenou, když v jízdním pruhu vedle nich projel řidič na červenou. Ta už na semaforu byla téměř dvě vteřiny. Hlídka rozsvítila majáky a během chvíle vůz zastavila. Za volantem seděl muž, který se pokoušel své nezodpovědné jednání obhájit nejrůznějšími výmluvami a odmítal přestupek uznat. Celý případ byl nakonec předán správnímu orgánu," uvedla nám tisková mluvčí městské policie s tím, že řidiči nyní hrozí pokuta od 7 000 do 25 000 korun a k tomu 6 trestných bodů do karty řidiče.

     Další řidič na povolené padesátce jel skoro dvojnásobnou rychlostí.

     "Hlídka strážníků prováděla měření rychlosti na Karlovarské, když kolem nich projel řidič s vozidlem, u kterého bylo naměřeno 99 km/h. Po zastavení šestadvacetiletého řidiče ve vozidle Lexus a zohlednění odchylky byl řidič seznámen s rychlostí 96 km/h, což znamená překročení povolené rychlosti o 46 km/h. Řidič k naměřené hodnotě pouze dodal, že si je svého počínání vědom, ale pospíchá do práce," popsala mluvčí.

     Takto vysoké překročení rychlosti už nemohou strážníci řešit na místě, proto byl přestupek řidiče předán správnímu orgánu, kde mu hrozí zákaz řízení na 6 až 18 měsíců, přičtení 6 bodů a pokuta až 25 000 Kč.

Foto a video MP


HC Škoda Plzeň

HC Škoda Plzeň je český extraligový klub, mistr ligy ze sezóny 2012/2013, který byl založen v roce 1929.