Foto

Řidič po nehodě nadýchal 3,64 promile a ještě měl pozitivní test na THC

Čtyřicetiletý muž je nyní stíhán za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky

Autor: Petr Novák čtvrtek 11. července 15:23 , aktualizace 16:54

Alkohol Drogy Nehody Zadržení pachatele

  

     V neděli 7. července krátce před desátou hodinou dopoledne v Mýtě najel řidič osobního vozu Škoda Fabia na trávník, po kterém v jízdě pokračoval, až srazil sloup veřejného osvětlení.

     Nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob, ukázalo se ale, že řidič neměl za volantem vozu co dělat. Byl totiž těžce opilý a zřejmě ještě pod vlivem drog.

     "Po příjezdu policistů na místo se čtyřicetiletý řidič podrobil dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 3,64 promile. Dále se podrobil orientačnímu drogovému testu, kdy tento byl pozitivní na látku THC," uvedl tiskový mluvčí policie s tím, že muž byl následně převezen k lékařskému vyšetření včetně odběru krve.

     "Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a muži zadrželi řidičský průkaz i osvědčení o registraci vozidla," doplnil ještě mluvčí.

Foto PČR


RK Salzmann

Rodinná firma s realitním zaměřením v plzeňském regionu. Prodej a pronájem: nemovitostí - byty | domy pozemků - stavební i hospodářské | komerčních nemovitostí - developerské projekty | obchody | haly