Foto

Další tři razie zaměřené na dodržování pobytového režimu cizinců

Policisté se v posledních dnech zaměřili na kontroly cizinců v nočních klubech, ubytovnách i továrnách

Autor: Petr Novák pátek 28. června 10:01 , aktualizace 10:04

Cizinci Zadržení pachatele

Partner článku – Autocentrum Jan Šmucler


     Za poslední týden policisté z odboru cizinecké policie provedli na území Plzeňského kraje hned tři rozsáhlé razie zaměřené hlavně na dodržování pobytového režimu cizinců.

     První kontrolní akce proběhla v noci z pátku na sobotu 22. června, kdy se jednalo o kontrolu nočních klubů na Folmavě a v České Kubici.
     "Během kontroly bylo prověřeno šest klubů a zkontrolováno sto osob. Při této akci nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání," uvedla nám tisková mluvčí policie.

     Druhá akce proběhla v úterý 25. června a byla zaměřena na ubytovací zařízení v okresech Plzeň-sever a Plzeň-jih. 
     "Při této akci bylo zkontrolováno třináct ubytovacích zařízení v nich sto čtrnáct osob, ani v rámci této kontroly nebylo zjištěno protiprávní jednání v souvislosti s porušením pobytového režimu cizinců," pokračovala mluvčí.

     Třetí akci policisté realizovali v noci na včerejšek ve firmě na Domažlicku a v tomto případě již vše v pořádku nebylo.     "Během této kontroly se jeden ze zaměstnanců prokázal občanským průkazem Lotyšska, který přítomný specialista na odhalování padělků označil jako padělaný doklad. Tento cizinec je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny.
     Další muž se policistům prokázal pouze fotografií moldavského občanského průkazu v mobilním telefonu, a proto vzniklo podezření, že pobývá a pracuje v České republice neoprávněně. Moldavsko totiž není členem Evropské unie, pouhý občanský průkaz tomuto muži nestačí a v nejbližších dnech muži bude vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění z členských států Evropské Unie.
     Tři cizinci následně dostali pokutu příkazem na místě za to, že u sebe v době kontroly neměli platný cestovní doklad," dokončila mluvčí policie.   

Foto PČR


Autocentrum Jan Šmucler

Autocentrum Jan Šmucler Naší vizí je být exkluzivním rodinným dealerstvím, které se výrazně odlišuje od konkurence a svými službami a péčí ji vysoce převyšuje.