Aktuálně Foto

Ráno plné dopravních nehod

Záchranné složky dnes mají plné ruce práce

Autor: Karel Aleš úterý 8. října 08:42 , aktualizace 14:14

Doprava Nehody

Partner článku – HC Škoda Plzeň


    Dnes po šesté hodině ráno vyjížděly záchranné složky hned k několika dopravním nehodám.

    Jako první došlo k dopravní nehodě na silnici II/2053 mezi Nekmíří a Tatinou na severním Plzeňsku, kde osobní vozidlo doslova vylétlo ze silnice a skončilo v lese převrácené na střechu.

    Hasiči zajistili prostor nehody a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněného řidiče.

    "Na místě naši záchranáři ošetřili ženu narozenou v roce 1978, která byla s lehkým zraněním a pro mechanismus nehody transportována na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedl nám mluvčí záchranářů.

    Druhá nehoda se stala v Rozvadově, kde také havaroval osobní vůz Škoda a i zde skončila jedna osoba v péči záchranářů. Hasiči i zde zajistili místo události a provedli protipožární opatření.

    "Záchranáři na místě ošetřili ženu středního věku, jež byla transportována do zdravotnického zařízení k pozorování. Další osoby na místě naši pomoc nevyžadovaly," sdělil mluvčí záchranářů.

    Ke třetí nehodě došlo v Plzeňské ulici ve Vejprnicích, kde se střetl osobní vůz Škoda se skútrem. Z místa bylo hlášeno zranění řidiče skútru, takže i k této nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Podle svědků neměl dát řidič osobního vozu přednost muži jedoucímu na skútru.

    Silnice byla uzavřena, hasiči zajistili prostor a zraněného si do péče převzali záchranáři.

    "Na místě zasahovaly dvě výjezdové skupiny se záchranáři a lékařem. Ošetřili jsme muže narozeného v roce 1971, který byl následně transportován se středně závažnými zraněními na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedl k této dopravní nehodě mluvčí záchranářů.

    Okolnosti všech tří nehod šetří policisté, jejich vyjádření doplníme hned, jak bude k dispozici.


O čtvrté dnešní ranní nehodě jsme již informovali v předchozím článku:

Ranní vážná dopravní nehoda

     Dnes ráno před šestou hodinou došlo k vážné dopravní nehodě na silnici u Bochova ve směru na Toužim.

     Z místa bylo hlášeno, že v převráceném autě zůstal zaklíněný a vážně zraněný muž, takže k nehodě samozřejmě vyjely všechny záchranné složky. 

     "Přivolaní hasiči ze dvou jednotek zraněnou osobu vyprostili a předali záchranné službě," uvedli hasiči. Podle informací z místa se mělo jednat o dvaapadesátiletého řidiče, který ve vozidle cestoval sám.

     "Provoz na komunikaci, která je jednou z objízdných tras ve směru z Karlových Varů na Plzeň, byla po dobu záchranných prací zcela uzavřený," ještě doplnili hasiči.

     Nehodu na místě šetří policisté.

     Provoz na silnici se podařilo plně obnovit až po sedmé ráno.

Foto: HZS


HC Škoda Plzeň

HC Škoda Plzeň je český extraligový klub, mistr ligy ze sezóny 2012/2013, který byl založen v roce 1929.