Velice zmatený řidič vyrazil po přivaděči v protisměru

Dvaaosmdesátiletého řidiče zastavil pohotový taxikář a přivolal policisty

Autor: Jana Holá neděle 15. září 00:52 , aktualizace 11:31

Doprava

Partner článku – Toyota Dolák


     V noci na dnešek kolem půl jedné spatřil taxikář jedoucí z Rokycan do Plzně za svodidly na přivaděči od Plzně souběžně s ním, tedy v protisměru, směrem na Plzeň jedoucí vozidlo Ford. Taxikář se řidiče pokoušel na jeho chybu upozornit blikáním světel i troubením, ale řidič ničeho nedbal, naopak zrychlil a jel dál.

     "Hned jsem také volal policii na linku 158 a přidal, abych je ho na nejbližším exitu pokusil zastavit, než dojde k nehodě. On se ale ještě před Plzní otočil, vracel se po přivaděči a chtěl znovu najíždět na D5 směr Německo, bál jsem se, že ještě něco vyvede, takže jsem na něj blikal až zpomalil a zastavil.
     Řidič byl takový vetchý stařík a ve vozidle s ním ještě byly dvě ženy. Říkal, že jede od syna a byl úplně zmatený. Pak už od Plzně i od Rokycan přijeli policisté a převzali si ho,"
popsal nám noční zážitek ze služby rokycanský taxikář.

      Mluvčí policie nám potvrdila, že operační důstojník na uvedenou silnici samozřejmě okamžitě vyslal nejbližší hlídky, ale ještě před příjezdem policistů na místo bylo vozidlo zastaveno, takže naštěstí nestihlo dojít k nehodě.
     Vozidlo Ford Focus řídil muž narozený v roce 1942, test na přítomnost alkoholu měl negativní a policisté se událostí dále zabývají.


K velice podobnému případu došlo v létě i na rychlostní silnici Plzeň Klatovy:

Jednaosmdesátiletý řidič vyrazil po přivaděči v protisměru, vše skončilo nehodou

     Ve čtvrtek 26. července po poledni během pár minut přijal operační důstojník policie na lince tísňového volání hned několik oznámení o jízdě osobního vozidla červené barvy v protisměru po přivaděči na silnici první třídy ve směru od Klatov na Plzeň.

     Operační na uvedenou silnici samozřejmě okamžitě vyslal nejbližší hlídky, ale ještě před příjezdem policistů na místo došlo k dopravní nehodě, během které se vozidlo jedoucí v protisměru bočně střetlo s vozidlem jedoucím ve svém směru jízdy.

     Policisté na místě zjistili, že v protisměru jel jednaosmdesátiletý zmatený muž a dopravní nehoda se naštěstí obešla bez újmy na zdraví.
     Požití alkoholu před jízdou policisté na místě u obou účastníků nehody vyloučili provedenými dechovými zkouškami a vzhledem k tomu, že škoda nepřesáhla sto tisíc korun, mohli nehodu vyřešit na místě v příkazním řízení. 

Úvodní foto: ilustrační


Toyota Dolák

V současné době je společnost TOYOTA Dolák jediným autorizovaným partnerem značky TOYOTA v jihočeském a plzeňském kraji a také od Příbrami až po Prahu. Naším cílem je mít spokojené zákazníky, kteří k nám cítí důvěru a vědí, za jaké služby u nás platí. Jsme rádi, že se nám tento cíl daří naplňovat.