Foto Video

Zadržení zfetovaných pachatelů v kradeném autě u nemocnice Privamed

"Pronásledování jak z amerického akčního filmu, ujížděli úplně jak magoři," popsal nám svědek

Autor: Jana Holá pondělí 1. července 18:12 , aktualizace středa 3. července 09:34

Drogy Krádež Městská policie Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical


     V pátek dopoledne změřila hlídka dopravní skupiny městské policie v Kotíkovské ulici v Plzni řidiče, který kolem jejich vozidla s radarem projel rychlostí 99 km/h a to, co následovalo poté, připomínalo spíš úryvek z akčního filmu.

     Hlídka městské policie za vozidlem vyrazila a opakovaně vyzývala řidiče k zastavení vozu, ten však jejich výzev nedbal, naopak zrychlil a začal strážníkům ujíždět. V průběhu honičky řidič odbočil do obytné zóny, kde po chvíli nezvládl řízení a najel do stromu.
     Strážníci zastavili a vydali se k vozidlu, řidič se ale rozjel a začal ujíždět znovu. Jeho zběsilá jízda skončila o několik desítek metrů dál na parkovišti nad nemocnicí Privamed, kde špatně vyhodnotil situaci a v další cestě mu zabránily betonové bariéry.


     "Čekal jsem kolem půl jedenácté na štěrkovém parkovišti na manželku a najednou jsem slyšel sirény. Kotíkovskou ulicí se řítila od Globusu stříbrná Octavie combi a za ní vůz městské policie. Octavie zahnula mezi vilky a honička pokračovala, najednou Octavia vylétla z obytné zóny, přejela silnici napříč a přes travnatý násep najela na parkoviště. Na jeho konci ale nelze nikam pokračovat, takže strážníci auto dostihli a po chvíli dorazilo několik hlídek městské i státní policie. Z Octavie vylezla žena a muž, asi to ukradli nebo byli zfetovaní, ujížděli jak v americkém akčním filmu," popsal nám svědek pronásledování. 

     Ukázalo se, že se svědek v podstatě nemýlil. "Z vozidla na výzvy strážníků vystoupila z místa řidiče čtyřiadvacetiletá žena, ačkoli strážníci před tím za volantem viděli pětatřicetiletého muže, který si nejspíš stihl přesednout na sedadlo spolujezdce.
     Po následné lustraci se ukázalo, že žena, která tvrdila, že řídila, nebyla držitelem řidičského oprávnění a muž hrající si na spolujezdce měl vysloven platný zákaz řízení. Důvod k ujíždění byl odhalen o chvilku později, protože vozidlo Octavia i registrační značky byly hlášené jako kradené. Dechová zkouška u obou vyloučila požití alkoholu a událost jsme předali na místě státní policii," pokračovala mluvčí městské policie.

     "Žena narozená v roce 1999 byla vyzvána k podrobení se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, což odmítla. Muž narozený v roce 1989 se testu podrobil a ten vyšel pozitivní na metamfetamin, opiáty a kokain. Odběr biologického materiálu v lékařském zařízení oba odmítli," doplnila mluvčí policie s tím, že policisté se případem samozřejmě dále zabývají.

     Podle našich informací byl mužem ve vozidle Václav P., který je policistům velmi dobře znám pro svou bohatou trestní minulost v souvislosti s krádežemi a drogami.


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.