Foto

Požáry pole, bytu, lesa i auta

Hasiči v posledních čtyřiadvaceti hodinách rozhodně nezaháleli

19. července 2023 08:40 , aktualizace 10:09

Hasiči


     Hasiči v západních Čechách vyjížděli v posledních čtyřiadvaceti hodinách k většímu množství požárů. Zde jsou čtyři z nich:

Požár pole

     K požáru pole u obce Trstěnice vyjíždělo včera krátce po jedné hodině odpoledne šest jednotek hasičů. Požár zasáhl odhadem plochu 500 x 100 m a proto byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.
     Výše škody a příčina požáru jsou předmětem vyšetřování.

Požár bytu

     K požáru na balkoně bytového domu ve Františkových Lázních vyjížděli včera okolo půl třetí odpoledne hasiči ze čtyř jednotek. Ještě před jejich příjezdem se z domu samovolně evakuovalo šest osob.
     První jednotky po příjezdu na místo události zahájily okamžitou likvidaci požáru, který se začínal šířit z balkonu do přilehlé místnosti. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Škoda způsobená požárem a jeho příčina se vyšetřují.

Požár lesa

     V noci na dnešek kolem jedné hodiny hasiči z šesti jednotek vyjížděli na nahlášený požár lesa u Přehýšova.
     "Po příjezdu jednotek byla velikost požáru odhadnuta na 100x100 metrů a stále se šířil. Velitel si nechal na místo povolat další cisterny," popsal tiskový mluvčí hasičů.
     Po přibližně hodině se povedlo požár lokalizovat a probíhalo dohašování požářiště. Velikost zasažené plochy nakonec byla 150x150 metrů.
     Hasiči ukončili svou činnost kolem půl šesté ráno a bylo rozhodnuto o další kontrole požářiště jednotkou dobrovolných hasičů z Přehýšova. 

Požár auta

     Po páté hodině ráno došlo k požáru osobního automobilu v Blížejově na Domažlicku nedaleko železničního přejezdu. Při příjezdu hasičů na místo bylo vozidlo téměř celé zasaženo požárem.
     Hasičům se během krátké chvíle podařilo požár lokalizovat a zlikvidovat, provoz byl v místě po dobu zásahu řízen kyvadlově.

Foto HZS

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.