Aktuálně Video

Požár kamionu v depu

Ve společnosti AKV bus a.s. v Plzni na Doubravce zasahovali hasiči

Autor: Jana Holá pátek 4. října 18:15 , aktualizace 18:38

Hasiči


     Dnes odpoledne došlo ve společnosti AKV bus a.s. (dříve ČSAD autobusy Plzeň a.s.) sídlící v Plzni V Malé Doubravce k požáru kabiny kamionu.


     Na místo okamžitě po oznámení události vyjely dvě jednotky hasičů, které požár zlikvidovaly. Událost se naštěstí obešla bez zranění.
     Podle velícího důstojníka hasičů je škoda předběžně stanovena na výše než milion korun a příčina vzniku požáru je v šetření.


O požáru v tomto areálu jsme již jednou informovali, v únoru 2022 tam došlo k požáru čtyř autobusů:

Velký požár autobusů v depu

     Ve středu 16. února po osmé hodině večer došlo v Plzni na Doubravce v ulici V Malé Doubravce k rozsáhlému požáru v autobusovém depu ČSAD.  Na místo vyjeli hasiči z Plzně středu, Slovan i Košutky i jejich dobrovolní kolegové a samozřejmě i policisté a záchranáři.

     Sloup kouře je vidět i z okrajových částí Plzně. Podle prvotní zprávy hoří čtyři autobusy a další mají být poškozené.

     K požáru vyjelo celkem deset jednotek hasičů. Při jejich příjezdu na místo bohužel již byly autobusy v plném hoření. Oheň dostali hasiči pod kontrolu během půl hodiny. 

     Mluvčí uvedla, že na místě naštěstí nejsou žádní zranění a potvrdila, že oheň zničil tři autobusy a čtvrtý je ohořelý částečně.

     Příčina požáru známa není a počítá se s nasazením psa specializovaného na vyhledávání akcelerantů hoření. Škodu hasiči předběžně odhadli na 12 až 15 milionů korun.


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.