Foto Video

Obyvatel domu házel po zasahujících hasičích petardy

Noční zásah na Americké třídě v restauraci Ganesh komplikoval muž z druhého patra domu

28. prosince 2023 11:01 , aktualizace 11:11

Hasiči Policie

     V noci na dnešek kolem čtvrt na jednu vyjížděly motorizované hlídky bezpečnostní služby Tuebor General Service do restaurace Ganesh na Americké třídě v Plzni, kde elektronický zabezpečovací systém vyhlásil poplach požárního čidla. Strážní při příjezdu na místo zjistili, že celý objekt je silně zakouřený, a protože nebylo možné se dovolat kontaktním osobám, byli na místo přivoláni hasiči.

     Během několika minut k restauraci dorazili krom hasičů ze stanic Střed a Košutka i policisté, a z preventivních důvodů i inspektor provozu Zdravotnické záchranné služby.

Obyvatel domu házel po zasahujících hasičích petardy

(video – svědek události)

>

     Hasiči pomocí speciálních nástrojů otevřeli okno ve vnitrobloku a vstoupili do restaurace, kde brzy objevili zdroj zakouření, kterým bylo maso zapomenuté na zapnutém sporáku.
     Hasiči vypnuli sporák a kouřící nádobu vynesli na dvůr a prověřili, zda se uvnitř nikdo nenachází. Uvnitř naštěstí nikdo nebyl a krom zakouření prostoru nedošlo k větším škodám. Nebýt včasného zásahu, mohlo vše dopadnout mnohem hůře, na zapnutém sporáku totiž byl i tlakový hrnec, u kterého hrozí v nejhorším případě i jeho exploze.

     Hasiči prostor odvětrali pomocí přetlakové ventilace a zásah mohl být ukončen.

     Neuvěřitelnou hloupost bohužel během zásahu předvedl jeden z obyvatel domu. „Stál jsem venku před domem, když byli hasiči ve dvoře a najednou se ozvala hrozná rána. Pak bylo chvíli ticho a další dvě rány. Nějaký idiot tam do dvora z okna po hasičích házel petardy,“ popsal nám jeden ze svědků zásahu a pokračoval: „Bylo to prý z druhého patra, šli tam pak pro něj nahoru policisté.“ 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.