Foto

Požár v Dětském domově

Na místě zasahovalo osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů

19. srpna 2023 09:44 , aktualizace 13:08

Hasiči


     Dnes ráno po páté hodině došlo k požáru v Dětském domově Trnová nedaleko Horní Břízy. Na místo okamžitě vyjelo osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů s celkem dvanácti kusy techniky, záchranáři a samozřejmě i policisté. V zařízení bylo v tu chvíli osmadvacet dětí a tři vychovatelky.

     Děti byly společně s vychovatelkami evakuovány na hřiště, kde jim hasiči zajistili pití a jídlo, a po domluvě s vychovatelkami z budovy donesli ještě další potřebné věci. Poté byly děti přesunuty do budovy místní mateřské školky.

      Mezitím již samozřejmě probíhalo hašení. Podle velícího důstojníka oheň vypukl v administrativní budově v jedné z kanceláří, kde se ho hasičům podařilo udržet a následně zlikvidovat. Bohužel ale co nezničil oheň, zlikvidoval kouř a voda. Po uhašení museli hasiči ještě rozebrat podhledy a hledat skrytá ohniska hoření.

     Během hašení došlo i ke zranění jednoho ze zasahujících hasičů, konkrétně k jeho přehřátí. Ke zranění dětí podle záchranné služby naštěstí nedošlo.

     Mluvčí police nám uvedla, že v současné době na místě pracuje vyšetřovatel, takže zprávu policie doplníme později.

Děkujeme

     Poděkování bezesporu patří i vychovatelkám, kterým se v tomto zařízení říká tety, během krátké chvíle totiž do domova dorazily i ty, které měly volno a začaly se o děti starat.
     Naopak samotné vychovatelky nás poprosily o veřejné poděkování všem zasahujícím hasičům, což samozřejmě velmi rádi činíme.


 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.