Foto Pátrání

Kriminalisté pátrají po tomto muži. Pozor, je nebezpečný a zřejmě i ozbrojený!

Erotický klub zapálil žhář, evakuovat se muselo více než 80 osob a škoda jde do milionů

9. srpna 2023 11:17 , aktualizace 11:29

Hasiči Pátrání


     O žhářském útoku na erotický klub La Luna, ke kterému došlo v noci z pátku na sobotu 29. července krátce před půlnocí, již od nás víte a dnes můžeme přinést další informace.

      Podle našich informací je podezřelým bulharský státní příslušník Iliev Ivan Mitkov, po kterém kriminalisté pátrají.

Iliev Ivan Mitkov

Datum narození 13.5.1992
Pátrání vyhlášeno 29.7.2023
Nebezpečný ANO
Ozbrojen ANO
Státní příslušnost Bulharsko
Výška 170 až 185 cm

Původní článek:

      Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů i několik hlídek policie vyjíždělo k požáru nočního klubu Thai Smile, respektive podniku La Luna sídlícího ve stejném komplexu, do Horní Folmavy na Domažlicku.

     Podle informací z místa k požáru došlo na terase klubu a oheň se částečně rozšířil i na budovu. Z klubu se ještě před příjezdem hasičů samovolně evakuovalo více než osmdesát osob.

     Podle místních podnik zapálil zákazník, který byl před tím z podniku vyhozen, protože napadal jednu z erosenek. Tento muž pak pohrozil zapálením klubu, což později i uskutečnil za použití benzinu, který rozlil po terase. Mělo se jednat o bulharského státního příslušníka.

     "Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Z budovy jsme v průběhu hašení vynesli jednu propanbutanovou láhev. Jedna osoba nadýchaná zplodin hoření byla předána do péče záchranářů," uvedl nám tiskový mluvčí hasičů.

     Požár se v krátké době podařilo lokalizovat a zlikvidovat, oheň ale zničil celou terasu i se zapuštěným bazénem, takže způsobená škoda podle vyšetřovatele hasičů přesáhla pět milionů korun.

     "Případ si převzali kriminalisté, kteří pracují i s verzí, že by se mohlo jednat o úmyslné založení požáru," doplnila informace mluvčí policie.

Foto Hasiči

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.