"Chtějí mě vystěhovat z bytu, pomůžeš mi miláčku?"

Mladá fešná podvodnice vylákala od několika mužů téměř čtyři sta tisíc

Autor: Jana Holá středa 25. září 16:21 , aktualizace 16:27

Podvodníci

Partner článku – G.O.A.T.


     Mladá žena z Domažlicka vystupující pod falešným jménem na sociálních sítích si zadělala na pořádný malér, v posledních dnech totiž prasklo, že z několika mužů vytahala nemalé peníze.

     Vše začalo trestním oznámením podaným na policii jedním z poškozených. Muž uvedl, že se na sociální síti seznámil se ženou, která z něj vylákala patnáct tisíc korun na úhradu nájemného, aby údajně nebyla vystěhována z domu.
     Policisté se tímto případem začali zabývat a zjistili, že celý ženin příběh o vystěhování byl vymyšlený a v uvedeném domě tato žena nikdy nebydlela. Policisté tedy zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a začali na případu pracovat.

    Během dalšího prověřování vyšlo najevo, že profil ženy je falešný a že vystupovala pod cizím jménem. Zároveň také bylo zjištěno, že vylákala peníze i z dalších mužů.
     "Muž z Domažlicka jí poslal peníze určené pro mafiány, kteří po ní údajně jdou, nebo na úhradu lékařské péče pro její matku. Žena muži slíbila částku 279 tisíc korun splatit, což se ale nestalo a poškozený o všechny tyto peníze přišel," popsala nám další případ tisková mluvčí policie.

     Dalším podvedeným byl muž z Prahy. "Od něho také požadovala peníze na bydlení s tím, že mu je bude splácet. Do současné doby však svých skoro sto tisíc nedostal zpět," pokračovala mluvčí.

      Intenzivní a pečlivou činností se kriminalistům nakonec podařilo odhalit totožnost podvodnice. "Jednalo se o šestadvacetiletou ženu z Domažlicka, kterou policisté obvinili ze spáchání pokračujícího trestného činu podvodu, za který jí hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let," dokončila mluvčí s tím, že spisový materiál spolu s návrhem na podání obžaloby byl doručen na Okresní státní zastupitelství v Klatovech.

     Podvodnice vylákala od mužů celkem téměř čtyři sta tisíc korun.

Foto: ilustrační

G.O.A.T.

Naše realitní kancelář je tady, abychom vám pomohli uskutečnit vaše sny o novém bydlení. S mnohaletými zkušenostmi na trhu s nemovitostmi jsme se stali spolehlivým partnerem pro prodej, pronájem a správou nemovitosti.