Tak pán si to užít uměl, tedy až na to placení

Gurmánskou večeři a pobyt v pětihvězdičkovém hotelu teď možná nahradí vězeňský příděl a pryčna

Autor: Karel Aleš středa 23. října 11:52 , aktualizace 16:24

Podvodníci Zadržení pachatele

Partner článku – Hotel Central - Terraza


     Kuriózní případ nyní řeší plzeňští policisté. Jednatřicetiletému muži se zřejmě zalíbil život jak se říká na vysoké noze a tak společně se svojí přítelkyní navštívil jednu z nejluxusnějších restaurací v Plzni a královsky zde hodovali.
     "Pár si postupně objednal různé nápoje a jídlo v celkové hodnotě téměř 25 tisíc korun. Jednalo se například o steaky, carpaccio, restovanou zeleninu nebo víno, kdy jedna lahev stála přes 6 tisíc korun," popsala nám mluvčí policie.
     Jak již asi čekáte, problém nastal, když mělo dojít na placení. Muži se údajně udělalo náhle nevolno a na místo mu proto byli přivoláni záchranáři. "Před odjezdem do nemocnice předal obviněný své přítelkyni platební kartu, aby útratu zaplatila. To se jí ovšem nepodařilo, jelikož na kartě byl záporný zůstatek, o čemž ale muž věděl," objasnila podvod mluvčí policie.

     Když to vyšlo poprvé, tak proč to nezkusit i podruhé a život v luxusu je přece tak příjemný, zřejmě si řekl muž a vyrazil se ubytovat rovnou do pětihvězdičkového hotelu.
     "Celková cena pobytu byla vyčíslena na 72 tisíc korun a ani tentokrát se muži nepodařilo útratu zaplatit. Všechny pokusy o platbu byly zamítnuty kvůli chybně zadanému PINu. Vzhledem k zápornému zůstatku na účtu by se mu ovšem platba nezdařila ani se správným PINem," pokračovala mluvčí.

     Tentokrát již ale muži vše spočítali policisté, policejní komisařka z oddělení hospodářské kriminality Městského ředitelství policie Plzeň zahájila jeho trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání pokračujícího přečinu podvodu. Obviněnému tak nyní hrozí až dva roky odnětí svobody.

Foto ilustrační

Hotel Central - Terraza

Unikátní terasa na střeše hotelu Central s výhledem na celé náměstí. Moderní design i gastronomie, neopakovatelné snídaně. Připravili jsme pro vás menu, které vás okouzlí. Každý pokrm je pečlivě připraven, aby vám přinesl gastronomický zážitek plný chutí a vůní. Přijďte nás zažít