Tak to byla fakt bezpečná a výhodná investice, muž přišel o 1,1 milionu korun

Úplně cizí člověk vám zavolá a vy hned vezmete všechny své peníze a běžíte mu je poslat? Bohužel ano, několikrát týdně se to skutečně děje a policie je těmito případy doslova zahlcena!

Autor: Petr Novák středa 21. srpna 14:37 , aktualizace 14:40

Podvodníci


    Další naivní oběť podvodníků chtěla za krátkou dobu snadno vydělat, pochopitelně ale naletěla a přišla o těžko uvěřitelný jeden milion a jedno sto tisíc korun. 

    V druhé polovině srpna zaujala devětačtyřicetiletého muže reklama na výhodné investice na internetu, ve které vystupovaly veřejně známé osobnosti.
     Muž se zaregistroval a do několika minut ho telefonicky kontaktovala neznámá žena, která mu zaslala zprávu na chatovací aplikaci. Poškozeného muže v konverzaci přiměla, aby zaplatil na cizí bankovní účet registrační poplatek, načež muž odeslání platby potvrdil a přišel mu email s přihlašovacími údaji a odkazem na internetovou stránku.

     Po čase ho kontaktoval neznámý muž, který ho přiměl k několika investicím, takže muž odeslal nejméně v osmi případech finanční hotovost na různé účty. 

     Až po několika dnech muži konečně došlo, že naletěl podvodníkům a obrátil se na policii.

     "Neznámí pachatelé měli z muže vylákat přibližně 1,1 milionu korun. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, kdy v případě prokázání viny, tak hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na osm let," uvedl nám mluvčí policie.

     O tomto typu podvodu píšeme již poněkolikáté a společně s policií opakujeme varování: "V žádném případě nereagujte na reklamy nabízející zázračné investování. Kdo nerozumí finanční problematice, měl by se obrátit na prověřeného investičního poradce a nespoléhat na neznámou osobu z internetu."

Foto ilustrační

Porsche Plzeň

Porsche Inter Auto CZ spol. s r.o. je 100% dceřiná společnost rakouské firmy Porsche Inter Auto se sídlem v Salzburgu, jejímž vlastníkem je společnost Porsche Holding Salzburg.