A opět ty "výhodné investice" na internetu - seniorka přišla o milion

Další žena naletěla na reklamní nabídku na sociálních sítích a jako mnoho lidí před ní přišla o vše

Autor: Petr Novák pondělí 12. srpna 16:20 , aktualizace 16:28

Podvodníci

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     I přes veškerá varování v médiích se lidé stále nechávají strhnout inzeráty na investování a snadné zbohatnutí. Nyní na to doplatila seniorka, která přišla téměř o milion korun.

     Jednasedmdesátiletá žena z Karlovarska navštívila internetovou stránku zabývající se investicemi, byla přesměrována na nezjištěnou internetovou stránku, kde vyplnila své kontaktní údaje, načež jí telefonicky kontaktoval neznámý muž, který jí sdělil, že jí bude přiřazen makléř.

     "Telefonicky z jiného neznámého čísla ženu kontaktoval údajný makléř, který jí zaslal email s odkazy na aplikace, které si žena do svého počítače stáhla. Po stažení aplikací odeslala vstupní poplatek, přičemž se platba ukázala v jedné ze stažených aplikací, čím v ženě vzbudila dojem, že se jedná o reálnou investici," popsal nám tento známý podvod mluvčí policie.    

     Následně ženě byly zasílány kódy, na základě kterých odeslala několik plateb na bitcoinové peněženky různých společností, které se opět ukázaly v jedné ze stažených aplikací.

     "Když chtěla žena finanční hotovost vybrat, obdržela email, ve kterém bylo uvedeno, že pokud chce finanční prostředky vybrat, musí být držitelem licence na obchodování. Dále v emailu bylo uvedeno, že právě tato licence stojí téměř 50 tisíc euro.
     Kvůli naléhání neznámého pachatele žena odeslala ještě několik plateb, přičemž žádnou licenci neobdržela a finanční prostředky jí nebyly zaslány zpět,"
pokračoval mluvčí.

     Až poté žena konečně pochopila, že se zřejmě žádného výnosu z investic a ani vrácení peněz nedočká, tak se obrátila na policii.

     "Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu a v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let neznámému pachateli, který seniorce způsobil škodu přibližně jeden milion korun," zakončil policejní mluvčí. 

     O tomto typu podvodu v krátké době píšeme již poněkolikáté a společně s policií opakujeme varování: "V žádném případě nereagujte na reklamy nabízející zázračné investování. Kdo nerozumí finanční problematice, měl by se obrátit na prověřeného investičního poradce a nespoléhat na neznámou osobu z internetu."

Foto: ilustrační

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.