"Ahoj miláčku, máme prázdné účty, asi jsem někde udělal chybu!"

Navštívil stránku s investicemi, nainstaloval doporučenou aplikaci a pak si nechal vybílit svůj i manželky účet

Autor: Karel Aleš čtvrtek 8. srpna 17:35 , aktualizace 17:35

Podvodníci

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Přes veškerá varování v podstatě denně zveřejňovaná ve všech médiích další naivní důvěřivec s vidinou snadného zisku přišel o peníze. Tentokrát ale nejen o své, o úspory přišla i jeho chudák manželka.

     Třiapadesátiletý muž z Chebska navštívil internetovou stránku zabývající se investicemi do kryptoměn, načež ho z neznámého telefonního čísla začaly kontaktovat jemu neznámé osoby, které mu nabízely s těmito výhodnými investicemi pomoc.

     "Podvodníci muže přesvědčili, aby do svého mobilního telefonu i počítače nainstaloval aplikaci pro vzdálený přístup. Tím ovšem získali přístup k jeho internetovému bankovnictví a z bankovních účtů jeho i jeho manželky bylo tímto způsobem na konci července neoprávněně odčerpáno přibližně 200 tisíc korun," popsal nám tento velice známý podvod mluvčí policie.

     Až poté muž konečně pochopil, že se zřejmě žádného výnosu z investic nedočká, ženě se přiznal a obrátil se na policii.

     "Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, kdy v případě dopadení a prokázání viny hrozí neznámým pachatelům trest odnětí svobody až na pět let," uvedl nám tiskový mluvčí policie.

     Na naši otázku, co vše manželka svému muži řekla či dokonce udělala poté, co se jí k výhodné investici přiznal, nám již mluvčí policie odpovědět nedokázal nebo raději nechtěl.

Foto ilustrační


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.