Foto

Ve voze cizince policisté objevili téměř deset kilo pervitinu

Mimořádný úlovek si připsali policisté z dálničního oddělení

Autor: Jana Holá pátek 30. srpna 09:54 , aktualizace 11:16

Cizinci Drogy Vazba Zadržení pachatele

Partner článku – Patron boxing


     Mimořádný úlovek si na své konto připsali policisté z dálničního oddělení Lubenec. V pondělí 26. srpna krátce po druhé hodině odpoledne zastavili při namátkové silniční kontrole poblíž obce Andělská Hora osobní automobil značky Mercedes-Benz.

     Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu i orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek s negativním výsledkem, následná kontrola ve vozidle odhalila velké množství drog.
     "Během kontroly vozidla policisté objevili v zavazadlovém prostoru igelitový pytel, ve kterém se nacházela bílá krystalická látka, u níž pojali podezření, že se jedná o drogy. Na místo si hlídka přivolala psovoda se služebním psem a kriminalisty, kteří v uvedeném pytli následně zajistili téměř 10 kilogramů pervitinu," popsal nám tiskový mluvčí policie. 

      Kriminalisté pětapadesátiletého muže, podle našich informací z Makedonie, na místě zadrželi, zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

     "Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval a na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby," doplnil mluvčí na závěr s tím, že v případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na dvanáct let.

Foto PČR


Patron boxing

Profesionální boxerská stáj Jsme profesionální boxerská stáj, která se snaží pozvednout kvalitu českého a slovenského boxu. Naším cílem je podporovat mladé talenty a dát jim ty nejlepší možné podmínky pro budoucí kariéru.